Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem 10 ilimizde de binlerce binanın yıkımına sebebiyet vermişti.
“Asrın felaketi” olarakta adlarındırılan bu felaketin ardından yarıyıl tatili dönüşü okulların açılması beklenirken iki hafta süre ile okullarda araya gidilmişti. Yapılan açıklamalar doğrultusunda 20 Şubat Pazartesi günü eğitim öğretim faaliyetlerinin başlayacağı kesinken akıllara ÖSYM sınav takvimi sorusu geliyor. KPSS, YKS, ALES ve benzeri sınavlara girecek olan adaylar deprem sonrası güncellenmiş sınav takvimlerini merak ediyorlar.

Peki YKS, KPSS başvuruları ne zaman başlayacak?  ÖSYM güncel sınav takvimi yayınlandı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) deprem felaketi ve okullara verilen ara sonrası ÖSYM takvimini henüz yayınlamadı ve ilgili bir açıklamada yapmadı. Gelecek günlerde ÖSYM’nin takvimi yayınlaması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in YKS VE LGS’ye dair son güncel bilgilendirici açıklaması ise, 'Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız'' diyerek deprem sonrası depremzedelerin eğitim öğretiminde yaşanması beklenen problemler nedeniyle sınav konuları arasından 2.dönem konularının çıkarılması oldu.