Geçtiğimiz günlerde detayları açıklanan ve yüksek bir başvuru sayısına ulaşan TOKİ konutları dar gelirli aileler için planlanmıştı. Şimdi de orta ve üst gelir grubuna yönelik sosyal konutlar için çalışmalar yapılıyor. Kampanya ile sıfır konutta fiyat indirimi ve banka kredileri ile düşük faiz-uzun vade seçeneklerinin sunulması bekleniyor.

Peş peşe yapılan kampayaların konut fiyatlarında ve kiralarda düşüşü sağlaması öngörülüyor. Emlak Konut öncülüğünde üç önemli sektör derneğinin katılımıyla yapılacak kampanya için bugün bir toplantı yapıldı. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, toplantı detaylarını Tv programında açıkladı. 

Elmas, kampayanın inşaatı başlamış konutlar için geçerli olacağını ve sadece birkaç ilde değil tüm illerde uygulanacağı belirtti.  Bunun yanı sıra tüm Türkiye'den üreticilerin bunun içerisinde yer alacağına değindi.

DUYURU EKİMİN İKİNCİ YARISINDA

Elmas, kampanyaya ilişkin duyurunun Ekim'in ikinci yarısında yapılacağını dile getirerek, "Bizim ümidimiz dar gelirliler dışarısında kalan grubun da konuta erişim sorununun çözülmesi. Bugünkü toplantıdan da öyle bir sonuç çıktı." ifadelerini kullandı.