İstanbul'da 5 milyon liraya, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla'da 3 milyon liraya ve diğer kentler için 2 milyon liraya kadar finansman sağlanan uygulamaya başvurularda en çok tercih edilen İstanbul oldu.

Konutlara İlişkin Mevzuat Çıkarıldı

 Başvuruların eşgüdümünde programa sunulucak finansman paketinin mevzuat çalışmaları da sonlandı. İlgili kanun, 25 Ocak’ta TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilerek yasalaşması sağlandı.

 Gerekli mevzuat düzenlemelerinin ardından vatandaşların ilk evlerine kavuşmaları sağlanması amaçlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, taksit ödemelerini kolaylaştırmak adına üç yıl boyunca katkıda bulunacak.

 Kredi vadesi hane halkının gelir durumlarına uyumlu ödeme imkanlarıyla sunulup ilk etapta 100 bin ailenin evlerine kavuşmaları hedefleniyor.

   

 Yeni Evim Konut Finansman Programı’ndan yararlanmak isteyen hanedeki eşlerin kendi üstlerinde ev bulunmaması ve son bir yıl içerisinde ev satmamış olması gerekiyor. Söz konusu program ile alınan konut beş yıl süresince satılamayacak. Aynı zamanda yeni evinde bir yıl süresince ikamet koşulu aranacak.