Ankara Çayyolu’nda bir eğlence mekanında sahne alan The Boss adlı müzik grubunun solisti Onur Şener, 01.00 gibi büyük oranda boşalan mekanda, çocukluk arkadaşları ile doğum günü kutlarken eğlenmeyi sürdüren beş kişilik grup ile tartışma yaşadı.

Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda müfettiş olarak çalışan İlker Karakaş (35) ve Ali Gündüz (36) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nde mühendis olduğu belirtilen Semih Soyalp (36), mekan kapanınca evine gitmek üzere hareket eden Şener’e kesici cisimlerle saldırdı.


Cam şişelerle yaralanan Şener, etraftaki esnaf ve vatandaşların iddiasına göre olay yerine 20 dakikada gecikerek gelen ambulansla hastaneye sevk edildi.

Boğazındaki atardamarına isabet eden bir parçayla ağır yaralanan Şener ise tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken üç saldırgan gözaltına alındı.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR 
Dün saldırganlarla birlikte eğlenen Jale E. (36) ve Gözde G. (36) de gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Karakaş, Gündüz ve Soyalp “kasten öldürme” suçundan çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklanırken, kadın şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


İfadesi ortaya çıkan İlker Karakaş, “Onur Şener’e bira bardağını fırlattım ama denk gelip gelmediğini hatırlamıyorum. Sapı elimde kaldı. Birlikte yere yuvarlanınca bir kere yumruk salladım. O sırada bir kadın, bana saldırıyordu.

Benim arkam dönük olduğu için arkadaşlarımın ne yaşadığını bilmiyorum” dedi. Soyalp ise Karakaş ile Onur Şener’i ayırmaya çalıştığını savunurken “İlker elindeki bira bardağı ile sert bir şekilde Onur’un kafasına vurdu, bir kaç tane yumruk attı” diye konuştu. Gündüz de, “Solist Onur gelirken bize saldırdı. O sırada itiş kakış oldu” dedi. Serbest bırakılan Jale E. ise, “Ben İlker’in bira bardağıyla vurduğunu görmedim, İlker kendisi söyledi” diye konuştu.

'BÖYLE BİR ÖLÜMÜ HAK ETMİYORDU' 
Onur Şener, dün ikindi vakti Cebeci Asri Mezarlığı’nda yer alan İsmet Oğultürk Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından aynı mezarlıkta toprağa verildi.


Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Şener’in ailesi ve yakınlarınınyanı sıra müzik camiasından pek çok isim katıldı.

Anne Leyla Pınar Şener, “Bütün arkadaşlarına her yerde yardımcı olan, tüm iyiliklere koşan, hayvan ve insan sevgisiyle doluydu benim oğlum. Oğlumu erkenden çaldılar benden” dedi.

Baba Erhan Şener de davanın sonuna kadar takipçileri olacaklarını belirterek, “Böyle bir ölümü hak etmiyordu. Yapanları Allah kahretsin. Yeter artık. Bu son olsun” diye konuştu.

Şener’in yakın arkadaşı olan ve davanın vekili Avukat Meltem Banko ise “Kendisi birkaç kişinin şımarıklığı yüzünden vahşice katledildi. Davanın peşini bırakmayacağız ve hepsinin ceza alması için büyük mücadele vereceğiz.

Lütfen bu dava siyasallaşmasın. Birleştirici olalım. Hepimizin tek amacı bu canilerin en yüksek cezayı almaları” dedi. Başka bir müzisyen arkadaşı “Onur’un kavga ettiğini bırakın, herhangi birine sesini yükselttiğini bile görmedim. Sektör olarak güvenliğimiz çok açık. Hiçbir şekilde can ve mal güvenliğimiz yok” ifadelerini kullandı.

'İKİ YETİM BIRAKTI' 
Şener’in arkadaşı Batuhan Eskicioğlu, “O gece buraya yemeğe gelmiştik. Önce dışarıya bir grup çıktı. Sonra tartışmalar yaşanmaya başladı. Cam kırılma sesi duyduk. Onur yere düştü. Kavganın istek şarkının çalınmamasından ötürü çıktığını sanmıyorum. Başka bir meseleden kavgayı çıkarmış olabilirler” dedi.

İSTEK ŞARKI ORTAYA ÇIKTI 
Öte yandan kavga sebebi olarak gösterilen istek şarkı ortaya çıktı. Bir iddiaya göre grubun kavgadan önce “Ölürüm Türkiyem” adlı şarkı için istekte bulundu ancak Şener bilmediğini söyledi ifade edildi.

1977 doğumlu müzisyen Onur Şener, Türk Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji 1995 mezunuydu. Yolu 2013 yılında popüler müzik programı “O Ses Türkiye” ile kesişen Şener, Hadise ile de düet yapmıştı. Şener, kariyerine Ankara’da müzik yaparak devam ediyordu. Şener evli ve bir kız çocuğu babasıydı. Tiyatrocu Almula Merter de paylaşımında, “Bir kızı vardı. Diğer çocuk ölen arkadaşının oğluydu. Onu da sahiplenmiş, oğlum diyordu” açıklamasınıyaptı.


SANAT DÜNYASINDAN TEPKİ 
Olayın ardından sanat dünyasından pek çok isim sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu:

Melek Mosso: Onur Şener’in öldürülmesinden sanatı ve sanatçıyı itibarsızlaştıranlar da en az katiller kadar sorumludur.

Gökhan Özoğuz: Birkaç kendini bilmez sıfatsızın egosuna verdi canını, geleceğini kızını. Ne yapsan faydasız, getirir mi bebeğine babasını?

Mustafa Sandal: Şu fotoğrafa bakıp bu ülkede müzisyenlerin ne kadar kıymetsiz görüldüğünü anlayın.

Acun Ilıcalı: Onur Şener’in canına kıyan insanlık düşmanlarını lanetliyorum. Bu canilerin ibret olacak en ağır cezayı almalarını diliyorum.