Sağlık Bakanı'nın da açıkladığı üzere Türkiye'de Omicron kaynaklı vaka sayısı hızla artıyor. Omicron diğer varyantlara göre daha hızlı yayılıyor ve daha tehlikeli. Üstelik bilinen aşıların hiçbirisi de bu varyanta karşı tam koruma sağlamıyor.

Öte yandan Omicron vakalarından dolayı bir çok ülkede uzaktan eğitime geçilmiş ve kapanma tedbirleri uygulamaya başlanmış durumda. İstanbulda bazı üniversiteler ise önlemi önceden alıp isteğe bağlı uzaktan eğitime geçti bile.

Omicron hızla yayılmaya devam ederken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu:

Turan, son dönemde omicron varyantının dünya genelinde yayılmasıyla paralel olarak ülkemizde de bir yayılma mevcut ancak ülkemizdeki bu yayılma kişisel tedbirlere uymamaktan kaynaklı. dedi.

TEDBİR ALINACAK MI ?

Turan, uzaktan eğitim, kapanma veya kısmi kapanma gibi tedbirler konusunda; tedbirlerin alınması sağlık sistemimizin o anki durumuyla alakalı. Omicron yayılması sonrası yoğun bakım oranı artıyor mu? Artmıyor mu ? Bu soruların cevapları önemli. dedi.

Şuan için yoğum bakım vaka sayılarında artış olmadığını belirten Turan'ın açıklamalarından özetle şuan için bir uzakta eğitim veya herhangi bir kısıtlama yapılması söz konusu değil.