Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid19 virüsünün bir varyantı olan Omicron, pandemiyi neredeyse başa döndürdü. Bilinen aşıların Omicron'a karşı yetersiz kalması tüm dünyada da kapanmaları birlikte getirdi. Avrupada bazı ülkede temel ihtiyaçlar hariç sokağa çıkma yasağını uygulamaya başladı bile.

Türkiyede ise Omicron vakaları görülmeye başlamış durumda. Omicron'un özelliklerinden birisi ise delta varyantından bile hızlı şekilde yayılması ve aşılara karşı bağışık olması. Bilinen en etkili aşı olan Biontech Omicron varyantına karşı etki sağlamıyor.

Omicron vakalarının avrupada bu şekilde hızlı yayılması Sağlık Bakanlığınıda harekete geçirdi. Sağlık bakanlığı konuyu yakından takip ederken Omicron varyantının Türkiyede yayılması durumunda okullarda uzaktan eğitime geçileceği iddia edildi. Avrupa ülkeleri yavaş yavaş kapanmaya başlarken Bilim Kurulu'nun Omicron varyantı konusunda ne karar vereceği merak konusu.

UZAKTAN EĞİTİM GELİR Mİ ?

Omicron varyantı Avrupada tam kapanmayı ve uzaktan eğitimi tekrardan getirmiş durumda. Türkiyede ise bu varyant henüz yaygınlaşmadığı için böyle bir çalışma bulunmuyor. Her ne kadar uzaktan eğitime geçileceği iddia edilse de ilgili bakanlık tarafından böyle bir bilgi paylaşımı yapılmış değil

TAM KAPANMA GELİR Mİ ?

Avrupadaki bazı ülkeler varyantın hızla yayılmasını ve tehlikeleri önceden engellemek amacıyla, sadece temel gıda için sokağa çıkmasına izin veriyor. Türkiyede henüz böyle bir uygulama ve olacağına dair bir açıklama gelmemiş durumda. Böyle bir kapanmanın olması için öncelikle bilim kurulunun toplanması ve sonrasında böyle bir tavsiyede bulunması gerekiyor.