Koronavirüsün Omikron varyantı tekrar online eğitime geçilecek mi konusunu gündeme getirdi.

2022’de okullar kapanacak mı? Milli eğitim Bakanı mahmut Özer okulların kapanıp kapanmayacağı hakkında açıklama yaptı mı? Yarıyıl tatilinden sonra okullar online eğitime mi geçecek?

Omikron varyantının ülke sınırları içerisinde görülmüş olması, özellikle çocukları ve  velileri tarafından endişeyle karşılandı.Omikron varyantı tüm dünyayı etkisi altına aldı. Vaka sayılarının da artmasıyla birlikte milyonlarca öğrencinin gözleri okulların online eğitime geçip geçmeyeceğine çevrildi.Sömestrdan sonra okullar online eğitime geçecek mi?
İlkokul ortaokul ve lise de online eğitime geçilecek mi?

Öğrenciler ve veliler Omikron varyantının hızla bulaşması nedeniyle online eğitim isteğinde bulunmaya başladı.Uzmanlar omikronun yayılması için okulların çok müsait olduğu hakkında fikir beyan ediyor ancak bakanlık okullarda tüm önlemlerin alındığını, öğretmenlerin aşılandığını dile getirerek online eğitimin gündemlerinde olmadığını söylüyor. 

Milli eğitim Bakanı Mahmut Özer online eğitime geçilmeyeceğini, şartlar elverdiği sürece yüz yüze eğitime devam edeceği ile ilgili kararlı olduklarını belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu’nun gündeminde Online eğitim olmadığını belirterek yüz yüze eğitimin devam edeceğini bildirdi.

Ezgi Yılmaz