Enerji Bakanı Bayraktar'dan açıklama: Mayıs ayında elektrik ve gaz fiyatlarına zam gelecek mi? Enerji Bakanı Bayraktar'dan açıklama: Mayıs ayında elektrik ve gaz fiyatlarına zam gelecek mi?

Geçtiğimiz gün Erzurum'da bir grubun taşlı saldırısını uğrayan ve verdiği mitingi yarıda kesmek zorunda kalan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun miting verilmeyecek bir alanı seçtiğini söyleyen Bakan Soylu, taşlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 15 kişinin serbest bırakıldığını söyledi.

Halk buluşmasına katılan bazı vatandaşların yaralandığı olayda siyasetin sorumluluk gerektirdiğinin altını çizen Bakan Soylu, olay yerinde kafalarını karıştıran bir kişinin varlığına dikkati çekti:

"Erzurum'a gitmişsin, miting yapılmayacak yerde miting yapmışsın. Bu dünyanın en büyük yalancısıdır ve sahtekardır. İBB'nin başında sahtekar bir adam vardır. Dünyada bu kadar ahlaka aykırı davranışlar yapan, siyaseti bu kadar kötü kullanan, demokrasiyi bu kadar istismar eden başka bir yapı görülmemiştir. Miting yapılması gereken yerde yapmazsan oraya provokasyon yapmaya da gelirler. Provokasyonu Ekrem İmamoğlu yaptı. Bugün orada provokasyonları yapanları bulmak da bizim görevimiz.

Tespit edilen 21 kişiden 16'sı gözaltına alındı. Bu şekilde bir hır çıkarmaya çalışıyorlar ama Ekrem İmamoğlu devletin gücünü bilmiyor. Planlanan bir olay var mı? Aniden gelişmiş olay mı? Siyaset buna teşnedir. Muhtarlık seçimlerinde bile ani olaylar çıkabilir. Orada kafamızı karıştıran sadece bir kişi var. Bir uzman çavuş. FETÖ'yle daha önce irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilmiş."