2019 yılındaki yerel seçim dönemindeki İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi üzerine düzenlediği basın toplantısında YSK üyelerine 'alenen hakaret' ettiği gerekçesiyle hakkında görülen davadan 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Ocak ayının ilk haftası görevden uzaklaştırılacağı iddia edildi. 

Euronews'de yer alan habere göre Ocak ayının ilk haftası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden uzaklaştırılacağı yerine  de bir kayyım ataması yapılacağı Belediyede bu yönde hazırlıkların olduğu ve pek çok çalışanın da iş aramaya başladığı belirtildi.

Ekrem İmamoğlu'na verilen kararın kesinleşmesi halinde başkanlık koltuğunun boşalması sonrası Belediye Kanunu devreye girecek.Bu durumda Belediye Meclisinin bir başkan seçmesi gerekiyor. Belediye Meclisinin başkan seçememesi halinde İçişleri Bakanı’nın bir görevlendirme yapması öngörülüyor.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından İBB'ye yönelik yürütülen terör soruşturmasının sonuçları paylaşılmış, açıklanan raporda İBB ve şirketlerinde terör örgütleriyle irtibatlı/iltisaklı 1.668 kişi çalıştığının tespit edildiği ve ön incelemeye tabi 505 kişiden 484’ünün güvenlik soruşturması yapılmadan işe alındığı belirtilmişti.