Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Hatay'da birtakım incelemelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Okulların tatile gireceği tarihten yeni okul yapımına kadar birçok detaydan Bahseden Bakan Özer:

"Bahsetmiş olduğumuz ilçelerimizde yaklaşık 201 bin öğrencimizi de eğitimle buluşturmuş olduk. 6 Şubat tarihinden itibaren şu ana kadar 18,5 milyon öğrencimizi eğitim öğretimle buluşturduk. Geriye kalan öğrencilerimizi de artık bundan sonra Millî Eğitim Bakanlığı olarak açıklama yapmak yerine valilerimize bu yetkiyi vermemizle valilerimiz, illerindeki şartları olgunlaşan ilçelerde artık eğitim öğretimi devreye alacaktır." diye açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere zam açıklaması! Tarih verdi... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere zam açıklaması! Tarih verdi...

"Herhangi bir uzatma yapmayacağız"

Bakan Özer, okulların tatile girme tarihinde bir değişik olmayacağını belirterek deprem bölgesindeki öğrencilere sunulacak takviye eğitimden de bahsetti. Özer: "Bildiğiniz gibi 2022-2023 eğitim öğretim yılı, 16 Haziran tarihi itibariyle sona eriyor. Herhangi bir uzatma yapmayacağız. Yani bu gecikmelere rağmen eğitim öğretimi 16 Haziran tarihinde sona erdireceğiz ama yazın daha sonra açıklayacağımız kayıpların telafisiyle ilgili takviye edici eğitim programlarıyla öğrencilerimizi desteklemeye devam edeceğiz." diye ifade etti.

Bakan Özer: "Mehmetçik Okulları, çocuklarımızın eğitimle buluşmasındaki ilk hamlelerden birisini teşekkül etti ve öğrencilerimiz mutlu bir şekilde -okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise- LGS sınavına hazırlık çadırlarında, YKS sınavına hazırlık çadırlarında Millî Savunma Bakanlığımız çocuklarımızın yanında yer aldı." şeklinde konuştu.

"500 prefabrik okulu da 4 ay içinde bölgeye kazandıralacak"

Bakan Özer, daha önec açıkladığı 500 okul yapımının dışında 40 milyar liralık ek yatırım bütçesinden de bahsederek: "Buradaki okulların, öğretmenevlerinin, uygulama otellerinin, ilgili tüm müştemilatın, lojistik destek sağlayan tüm binaların ihtiyaçları hızlı bir şekilde giderilecek. 40 milyarlık yatırıma ilave olarak bölgeye 500 sabit, çelik konstrüksiyonlu prefabrik okul yapılmasıyla ilgili yatırım bütçemiz Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığımız tarafından onaylandı. İnşallah, 500 prefabrik okulu da 4 ay içinde bölgeye kazandırmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz." dedi.

Bakan Özer: "Bugün itibarıyla 11 bin 64 öğrencimiz nakillerini daha önceden diğer illere aldırmasına rağmen bölgedeki hayatın normalleşmesini gördükten sonra, okulların açıldığını gördükten sonra bölgeye dönmeye başladı. Yani eğer biz eğitimi tüm illerimizde gerçekten her türlü önlemi alarak sağlıklı ve güvenli bir şekilde normalleştirirsek ben inanıyorum ki bölgenin normalleşmesindeki en büyük katkıyı sağlamış olacağız. Bu süreçte destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm Bakanlarımıza, tüm valilerimize, kaymakamlarımıza, tüm yetkililere, milletvekillerimize en içten şükranlarımı sunuyorum." dedi.