Bakan Özer, "Bu dönem ilk defa 20 yıldan bu yana eğitimde fırsat eşitliği bağlamında dağıtılan okul ders kitaplarına ilave olarak yardımcı kaynaklar tüm sıralara yerleştirildi. Yaklaşık 136 milyon kitap, 2. sınıftan 12. sınıfa tüm öğrencilerin bir dönem boyunca ihtiyaç duyabilecekleri tüm yardımcı kaynaklar okullara gönderildi." söylemişti.  Ancak bazı okullarda öğretmenlerin kaynak kitapların yeterli olmadığı gerekçesi ile velilerden kaynak kitap almalarını talep ettiği öğrenilmişti.

O Okullara Soruşturma Açıldı!

Kocaeli'de okullarda öğrencilere ücretli kaynak kitap almaları dayatması yapan 20 okulda inceleme ve soruşturma başlattığı öğrenildi. Velilerin kaynak kitap dayatmasına son verilmesi amacıyla CİMER ve Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulunduğu öğrenildi. 

Bazı yayın organlarında yayınevi adresi ve kaynak kitap adı verilerek çıkan haberlerle CİMER’den gelen yazılar sonrası Milli Eğitim İl Müdürlüğü inceleme ve soruşturma başlattı.

Eğitim müfettişleri bugünlerde aralarında İzmit Edebali Ortaokulu, İzmit 50. Yıl Ortaokulu, Karamürsel Amiral İlkokulunun da bulunduğu 20 kadar okulda iddiaları inceleyerek soruşturacakları edinilen bilgiler arasında.

Öğrenci kayıtlarında da benzer iddialar gündeme gelmiş, bakanlık müfettişleri İzmit’e gelerek Edebali Ortaokulu, 23 Nisan İlkokulu ve Volkan Sabaz İlkokulunda “Öğrenci kayıtlarında velilerden para alınıyor” iddialarını soruşturmuştu.