Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Operasyon! 3 Kişi Göz Altına Alındı Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Operasyon! 3 Kişi Göz Altına Alındı

Yoğun ders temposu ve sınavlarla yorulan öğrenciler, nisan ara tatilinin ne zaman başlayacağı ve süresiyle ilgili merak içindeler. MEB'in 2022-2023 tatil takvimine göre, ikinci dönem ara tatili 17 Nisan'da başlayıp 20 Nisan'da sona erecek. Ancak bazı bölgelerde yaşanan depremler nedeniyle okulların yaklaşık üç hafta tatil olması, ara tatilin iptal edileceği iddialarını ortaya çıkardı. Mahmut Özer bu iddiaları yalanlayarak, ara tatil tarihlerinde bir değişiklik olmayacağını belirtti.

Nisan ayındaki ara tatil için öğrencilere bir müjde daha var. 20 Nisan'da sona erecek olan ara tatil, Ramazan Bayramı'yla birleşecek. Bayram tatili sonrasında öğrenciler, 24 Nisan Pazartesi günü tekrar ders başı yapacaklar. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı ise 16 Haziran'da tamamlanacak ve öğrenciler üç aylık yaz tatiline girecek.

Ara Tatil ve Ramazan Bayramı Tatili Birleşiyor mu?

Ramazan'ın son haftasında öğrenciler için başlayacak olan ara tatil, 17-20 Nisan tarihlerini kapsayacak. Bu özel dönemde, 21 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı tatili ile birleşerek, öğrencilere keyifli ve uzun bir tatil fırsatı sunuyor. Tatilin ardından öğrenciler, 24 Nisan Pazartesi günü okullarına geri dönecek ve eğitime kaldıkları yerden devam edecekler.