Okullarda yüz yüze eğitim devam ederken vakalarda da bir artış meydana geldi. Birçok veli ve öğrenci okulların kapanıp kapanmayacağını merak ediyor. Bakan Koca açıkladı! Okullar kapanacak mı? İşte cevabı!

Eylül ayında başlayan yüz yüze eğitim sürecinde üçüncü aya girildi. İlkokul, ortaokul ve liselerde okulların açılmasıyla hadise sayılarında dalgalanmalar yaşansa da Ulusal Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle kıymetli önlemler alındı. Öğrenci sayısı fazla olan okullarda ikili eğitime geçilirken birtakım vilayetlerde ders saatleri 30 dakikaya kadar düşürüldü. Kasım ayı itibariyle Türkiye genelinde hava durumunda yaşanacak düşüşler sebebiyle okulların akıbeti ise aileler ve okula giden öğrenciler tarafından merak ediliyor. Kasım ayında bir haftalık orta tatil yapacak öğrenciler, tatil dönüşünde yeni bir karar alınıp alınmayacağını sorgularken Ulusal Eğitim Bakanı ve Sağlık Bakanı’ndan kritik yüz yüze eğitim açıklamaları geldi. Önlemler alınabileceğini tabir eden Bakan Koca’nın akabinde Mahmut Özer, bütçe kurulunda bin 496 sınıfın kapalı olduğu bilgisini paylaştı. Pekala 2021-2022  okullar tekrar kapanacak mı? İşte iki yetkili ağızdan yapılan net açıklamalar…

“Böyle Bir Soru Artık Sorulmamalı”

Sağlık Bakanlığı yüz yüze eğitime geçildikten sonra farklı okullarda PCR testi uygulaması yaptı. Sonuçları açıklayan Bakan Fahrettin Koca, okul çağındaki çocuklarda oranın çok yüksek olmadığını belirtirken okulların kapanmasıyla alakalı değerli açıklamalarda bulundu.

Okulların pandemi nedeniyle kapalı olma ihtimalini vatandaşların düşünmemesi gerektiğini vurgulayan Koca, Bilim Şurası’nın gündeminde bu türlü bir durumun olmadığını söyledi. Genel toplumda da kapanma olmayacağını belirten Koca ” Önlemler devreye girebilir” sözlerini kullanan Koca ” Bu türlü bir soru artık sorulmamalı” diyerek kelamlarını noktaladı.

850 Bin Derslikten 1496 Sınıf Kapalı!

Yüz yüze eğitimin başlamasının üzerinden 59 gün geçti. Farklı periyotlarda okullarda yaşanan hadise sayılarında artışlar olsa da Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada bin 496 sınıfın eğitim öğretime orta verdiğini açıkladı.  Okulların kapanması üzere bir durumun kelam konusu olmadığını vurgulayan Özer, okulların yalnızca öğrenme yapılan yerler olmadığını söyledi.

Okulların öğrencilerin üzerindeki gelişimine vurgu yapan Özer, Yüz yüze eğitimden uzaklaşmak bu imkanlar kim için kıymetliyse, en fazla mağduriyeti o kesim için oluşturmuştur.” tabirlerini kullandı.

” Kalabalık Sınıflarla İlgili Çok Atıf Yapıldı”

Açıklamasının devamında kapalı olan sınıf oranın binde 2 olduğuna dikkat çeken Özer, 850 bin dersliğin olduğunu hatırlatarak vakit zaman basında ve kamuoyunda olay ve okullarla ilgili spekülasyonlar olduğunu söyledi. Konuşmalarda ekseriyetle kabalık sınıflara atıf yapıldığını belirten Özer 476 bin sınıfta öğrenci sayısının yüzde 25’in altında olduğunu belirtti. Kimsenin kabalık sınıf olmasını istemediğini söz eden Özer ” Yani bizim 476 bin 850 sınıfımızda öğrenci 25’in altında. 26-30 ortasında yüzde 18, 31-35 ortasında yüzde 16’dır. Elbette kim isteyebilir ki bir sınıfta kalabalık öğrenci olsun. Hiç kimse istemez” dedi.

Okullar 12 Kasım’da Orta Tatile Gidiyor!

Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafından 2019 yılında uygulamaya konan yeni tatil sistemi ile birlikte öğrenciler birinci ve ikinci periyotta orta tatil yapıyor. MEB 2021-2022 çalışma takvimine nazaran öğrenciler birinci devir 15-19 Kasım 2021 tarihlerinde birinci orta tatile gidecek. Hafta sonları dahil olmak üzere 12 Kasım Cuma günü kapanacak okullar 22 Kasım Pazartesi günü açılacak. Kasım orta tatili ise 9 gün sürecek. Bu eğitim yılında öğrenciler Sömestr, ikinci orta tatil ve yaz tatili yapacak. İşte MEB’in yayınladığı çalışma takvimi;

Orta Tatil Öncesinde Uzmanlar Uyarıyor!

Öğrenciler 2021-2022 eğitim öğretim yılında tam vakitli olarak yüz yüze eğitime başladı. Uzun bir mühletin akabinde çok özledikleri ders sıralarına ve arkadaşlarına kavuşan İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 1. orta tatil kapsamında tatil yapacak. 1 hafta sürecek tatil öncesinde uzmanlar ailelere ikazlarda bulundu. Bilhassa ilkokul kademesindeki öğrencilerin aileleri ile meskenlerinde kaliteli vakit geçirmesi gerektiği vurgulanırken uyku saatlerinin değişmemesi tavsiye edildi. Pandemi devrinde meskenden çıkmak istemeyen aileler meskenlerinde eğitici oyunlar ile birlikte çocuklarıyla kaliteli vakit geçirebilirler. Bilhassa ortaokul ve lise çağındaki çocukların ise telefon, tablet, bilgisayar üzere teknolojik aletlerde tatil devrinde fazla vakit geçirmemesi gerektiği tavsiye edildi.

Hadise Sayıları Tekrar 30 Bin Düzeyine Dayandı!

Sağlık Bakanlığı 16-22 Ekim tarihleri ortasında vilayetlerin risk durumlarını içeren oranları açıkladı. Bir evvelki haftaya oranla  olay yoğunluğu en çok artan vilayetler Yalova, Tunceli, Edirne, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kocaeli, Amasya, Osmaniye ve Kırşehir oldu. Tekrar Bakanlık tarafından açıklanan şimdiki datalara nazaran 2 Kasım itibariyle günlük hadise sayıları 30 bin düzeyine dayandı. İşte son 5 günlük olay sayıları;

TarihTest SayısıHadise Sayısı

2 Kasım361.53329.796

1 Kasım356.64328.678

31 Ekim347.36223.948

30 Ekim344.16323.096

29 Ekim351.37324.409