6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından, bölgelere yardım sağlanması için ekibiyle beraber yoğun bir çalışma içerisine giren sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur, Kahramanmaraş ve Hatay'da baraj duvarlarının patladığı yönünde paylaşım yaptığı gerekçesiyle, "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan resen soruşturma kapsamında bugün ifadesini verdi. Yaklaşık 3 saat süren işlemlerinin ardından adliyeden ayrılan Uğur, basın mensuplarına açıklama yaptı. 

Savcılık, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli iki depremin ardından Kumçatı Köyü'ndeki barajın ve Hatay Yarseli Barajı'nın duvarının çatladığı yönünde sosyal medyada paylaşım yapanlara yönelik çalışma başlatıldığını, ''BaBala TV" sosyal medya hesabının bu yönde paylaşım yaparak depremzede vatandaşlar arasında korku ve paniğe neden olduğu, bu nedenle arama-kurtarma çalışmalarında aksamalara yaşandığı gerekçesiyle hesap sahibi Oğuzhan Uğur hakkında, resen soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla ifade veren Oğuzhan Uğur, çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, şu açıklamada bulundu:

"İfademizi verdik, elimizde çok fazla veri vardı. Onların tamamını savcımızla paylaştık. Tabii sosyal mecralardan başlatılan başlıklarla ilgili olmadığını konunun detaylı bir şekilde kendisine anlattık, belgelerimizle, videolarımızla. Konunun bizim kanalımızdan atılan tweet'le alakalı olmadığını, hatta çok çok önce ve sonra tarihlerin dahi tutmadığını, tam olarak sahadan provoke edildiğini belgeleriyle kanıtlarıyla sunduk kendilerine."