Kamudanhaber - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı 20-24 Haziran arasında yapacağı öğretmen seminerinde öğretmenleri fabrika ayarlarına döndürecek hoca olarak deist Sinan Canan’ı seçti…. İmam hatipli Bakanımız bu habere cevap verebilecek mi ? 1 milyonluk öğretmen camiasını deist bir hocaya emanet eden ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bunlar ateist sözünü alıntı yapıp Cumhurbaşkanımızla adeta dalga geçen ateizm tv ye konuk olan hocayı öğretmen eğitim programına araştırmadan koyan Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Cevdet Vural’ı görevden alabilecek mi ? Yoksa İmam Hatipli Bakanımız bu programdan ve eğitimden rahatsızlık duymayıp ben zaten imam hatipliyim ne yapsam mahalle konuşamaz tavrını sürdürecek mi ?

MEB tarafından 20-24 Haziran 2022 tarihleri arasında ÖBA üzerinde yapılacak olan seminer konuları açıklandı. 

Açıklanan 12 Konu başlığı hizmet içi eğitim faaliyetlerinden ÖBA platformu üzerinden öğretmenlerimizin uzaktan eğitimle en az bir eğitimi tamamlamaları halinde mesleki çalışmalarını tamamlamış sayılacakları ifade edildi.

Ayrıca okul yöneticilerinin de isteğe bağlı olarak bu eğitimlere katılabilecekleri belirtildi.

MEB tarafından açılanan Öğretmen Seminer konuları ve bu semineri verecek hocalara göz attığımızda Öğretmenin Fabrika Ayarları Semineri'nin Prof. Dr. Sinan Canan tarafından verileceği görüldü.

İşte o seminer programı 

Öğretmenlerimizi fabrika ayarlarına döndürecek semineri verecek olan Prof.Dr .Sinan Canan geçtiğimiz günlerde Ateizm Derneği TV Youtube kanalında yayınlanan ALLAH VAR MI isimli programda söylediği ipe sapa gelmez sözlerle Türkiye gündemine oturmuştu.

Ateizm Derneği Tv kanalında programın giriş introsunda Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır konuşmasında “Bunlar ateist” sözleri seçilerek intro yapıldığı ve dalga konusu yapıldığını YouTube videosunu izlediğinizde göreceksiniz.

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenleri eğitsin , öğretmenlerimizi fabrika ayarlarına döndürsün diye seçtiği deist Sinan Canan ne demiş şimdi buna göz atalım.


1) "Kuran'ın hiç bir yerinden Allah'a İnanmamanın deist olmanın efendim cezası yoktur hatta Şirk Koşmanın cezasından da söz edilmez.”

2) “Ben Kuran'ın bütün gerçekleri içeren bir kitap olduğunu zannetmiyorum.”

3) Katılımcı Rıdvan Aydemir'in :Tanrı sadece bizi inanmadığı için veya bir şeyi doğru yapmadığımız için cezalandırması hatta ebedi olarak cezalandırması mantıksız ve canice bir şeydir demesi üzerine Prof.Dr.Sinan Canan : “Doğru söylüyorsun valla” diye onaylaması.

4) ”Kuran'da ben biraz önce söyledim inanmayana  ceza yoktur diye aynı şeyi tekrar ettim kafir inanmayan demek değildir." 


5) ”Ben Sunni İslamın Yorumunu Benimsemiyorum Size de tavsiye de  etmiyorum İşlevsel değil çünkü”

6) Prof.Dr.Sinan Canan :”Striptiz lezzetim değil ama yapana da saygım var açıklamaları gündeme oturmuştu. 

Bu yayının tamamına ait Youtube kanalı linki ve bu açıklamaların özetinin yer aldığı videoyu da haber sonunda bulabilirsiniz.

Nisan ayında Cübbeli Ahmet Hoca videodaki açıklamaları yapan Prof.Dr.Sinan Canan'a tepkisini şu şekilde dile getirmişti; My Mecra Dâhil Birçok İslâmî Kanalda Konuşturulan Sinan Canan'ın Allâh'a ve Kur'ân'a Ne Denli İftirâlar Yapan Bir Îmansız Olduğunu Biliyor muydunuz?

Şimdi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve bu semineri hazırlayan Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Cevdet Vural’a aşağıdaki soruları cevaplaması için soralım…

20-24 Haziran 2022 tarihleri arasında ÖBA üzerinde yapılacak olan Öğretmenlerin Yaz Semineri programında bu açıklamaları yapan ve kamuoyunca açıklamaları tepki ile karşılanan Prof.Dr.Sinan Canan'ı hoca olarak kim tavsiye etmiş, kim seçerek programa koymuştur?

Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü  bu konu başlıkları ve katılımcıları belirlenirken hocalarla ilgili bir araştırma yapmış mıdır?

Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü 1 milyona yakın öğretmene seminer verecek bir hocayı neden araştırma gereği duymaz ?

Mahmut Özer’in bu hocanın konuşmacı olacağından haberi var mıydı ?

Mahmut Özer, Sayın Cumhurbaşkanımızın sözleriyle dalga geçen ateist derneği tv programında konuşan bu hocayı Öğretmenlere seminer vermesi için seçen genel müdür ve yetkilileri görevden alabilecek midir ?

MEB'in bu hocanın fikirlerinden haberi yoksa kamu yararı gereği yaptığımız bu haberden sonra  Seminer Programından Prof.Dr.Sinan Canan çıkartılacak mıdır?

Bakan Mahmut Özer’den bu soruların cevabını bekliyoruz.

Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

Prof.Dr. Sinan Canan’ın açıklamasının olduğu video:

Cumhurbaşkanımızın sözleriyle dalga geçilen intro girişi ile yapılan Ateizm Derneği Tv Programının tamamının olduğu Youtube Videosu