İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitesi arasında "Öğretmenlerin Mesleki Gelişiminde Üniversite İş birliği Protokolü" imzalandı. Protokol kapsamında İstanbul sınırları içerisinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin lisansüstü eğitim süreçlerini desteklemek, üniversitelerden öğretmenlerimize yönelik kontenjan artırımı ve indirim kolaylığı sağlanması amaçlanıyor.

Öğretmenlerin Mesleki Gelişiminde Üniversite İş birliği Protokolüne ilişkin açıklamada bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, öğretmenlerin mesleki gelişimlerindeki beklentilerine cevap verebilecek onların donanımına katkıda bulunacak kurum, kuruluş ve üniversitelerle olan iş birliklerinin devam ettiğini ifade ederek, bu kapsamda İstanbul Üniversitesi ile de işbirliklerinin verimli bir şekilde sürdüğünü ifade etti.

"ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİMİNE ARTI DEĞER"

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün en yakın paydaşlarından birinin İstanbul Üniversitesi olduğunu belirten Yazıcı, "Yürüttüğümüz her çalışmada İstanbul Üniversitemizi yanımızda gördük. Bugün de Millî Eğitim Bakanlığımızın özellikle öğretmenlerimizin mesleki gelişim odağında yürüttüğü çok yönlü çalışmalar içerisinde İstanbul Üniversitemizin katkısını almak, öğretmenlerimizin mesleki gelişimine birlikte artı bir değer oluşturmak için bir araya geldik" dedi.