Kamudanhaber - Özel Haber

Atama bekleyen öğretmenlerimizin Kamudanhaber sitemize gönderdiği ve yayınlanmasını istediği mesajı yayınlıyoruz.

İşte o mesaj

“Bugüne kadar ilgili tüm bakanlıklar personel alımı ilanına çıkıp alımlarını gerçekleştirmişken MEB hâlâ sessizliğini korumaya devam etmektedir. 

2022 KPSS iptal edildiği için adaylar iptal edilen oturumlara tekrar girerek zaten zorlu bir süreçten geçti. 

Sınavın açıklanmasının üzerinden 5 ay geçtiği halde öğretmen ataması ilanına henüz çıkılmazken 2023  KPSS'ye ise 4 ay gibi kısa bir zaman kaldı. 

Öğretmenler atanacaklar mı yoksa yeniden sınava mı hazırlanacaklar belirsizliğini yaşamaya devam etmektedir. 

Sınav süreci zaten sancılı geçmişken atama bekleme süreci daha da sancılı geçmektedir. 

Eski dönemlerde şubat ve eylül ataması şeklinde düzenli iki alım yapan MEB son üç yıldır belli bir sistem dahilinde hareket etmemektedir.  

Ayrıca bir önceki atama döneminde yüzdelik dilim olarak bir branşa çok fazla kontenjan verildiği için diğer birçok branş mağduriyet yaşamıştır. Hem atama döneminin sistemsizliği hem de acaba yine mağduriyet oluşacak mı şüphesi öğretmenleri belirsizliğe iterek gelecek planları yapmalarının önüne geçmektedir. 

Sayın Mahmut Özer'den atama bilgisi almak için çabalayan öğretmenlerin tek duyduğu ise "Her yıl ihtiyaç dahilinde atama yapıyoruz" olmuştur. Bu cümle hiçbir belirsizliği gidermediği gibi öğretmenleri daha çok strese sokmaktadır. 

Şimdi sayın Mahmut Özer'e soruyoruz yeni KPSS'ye 4 ay kalmışken öğretmen atamaları neden hâlâ yapılmıyor, mevcut açık neden ücretli öğretmenlik gibi liyakatsiz bir sistemle kapatılmaya çalışılıyor? 


Artık atama bekleyen öğretmenlerin sesine kulak verin. 


En kısa sürede hiçbir branşın mağdur edilmediği, her branşa açığı doğrultusunda adil bir kontenjanın verildiği bir atamanın duyurusunu yapın.