Okulda şiddet uygulayan, öğrenciye sözlü ya da sözsüz şiddette bulunan mağdur eden öğretmenler adına emsal nitelikte karar Yargıtay’dan geldi. 
Samsun’da bir okulda ders anlatırken ses çıkaran öğrenciye sinirlenen öğretmen demir bir çubukla öğrencinin avcunun içine bir kez vurdu. Ağlayan öğrenci ailesiyle beraber şikayetçi oldu.
Mahkeme, sanık öğretmenin beraatine hükmetti. Karara soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı itiraz etti. 
Dava dosyasını yeniden inceleyen Yargıtay 3. Ceza Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme; kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak üzerine atılı silahla basit yaralama suçunu işlediğine hükmetti. 
Avukat Halaçlar,
“Bu karar doğrudur. TCK md. 86 dışında Kötü Muamele Suçunu düzenleyen TCK 272/2 maddesi ‘İdaresi altında bulunan veya büyütmek, okutmak, bakmak, muhafaza etmek veya bir meslek veya sanat öğretmekle yükümlü olduğu kişi üzerinde, sahibi bulunduğu terbiye hakkından doğan disiplin yetkisini kötüye kullanan kişiye, bir yıla kadar hapis cezası verilir’ şeklindedir. Öğrencilerine şiddet uygulayan öğretmenler bu maddeden de yargılamaya tabi tutulabilirler” uyarısında bulundu.