BURAK SARSILMAZ // KAMUDANHABER

Asgari ücret zammının belli olmasına sayılı günler kaldı. Masadan asgari ücrete en az yüzde 40 zam çıkacağını şimdiden söylemek mümkün. Hatta bu rakam yüzde 50'leri bile aşabilir.

Hal böyle olunca memur ve emekliler de doğrudan kendilerinin ne kadar zam alacaklarını en doğal hakları olarak merak ediyor. Ancak bu meraklarına henüz bir cevap bulmuş değiller. Öyle ki kulislerden bilgi sızıntısı dışında hiçbir siyasi memur ve emekli zammı yakında tek kelam dahi etmiyor.

Memur ve emekliler toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alacak ve toplamda bu zam oranı yüzde 18 civarında olacak. Yüzde 18 zam şuanki ekonomik durumda ve pahalı hayat şartlarında memur ve emekliler için bir anlam ifade etmiyor.

Tıpkı asgari ücrette olacağı gibi memurlara ve emeklilere en az yüzde 50 zam yapılması gerekiyor. Toplu sözleşme ve enflasyon farkına ek olarak tamamlayıcı şekilde bir refah payı veye seyyenen zam memur ve emekliler için elzem hale gelmiş durumda.

MEMURLAR YÜZDE 50 ZAM İSTİYOR

Memurlar çeşitli sosyal medya platformlarında seslerini duyurmaya çalışıyor ancak başarılı olamıyorlar. Sesini duyurmaya çalıştıkları konu ise kendilerine en az yüzde 50 zam yapılması. Öyle ki bir çok memur eşinin çalışmaması nedeniyle geçim sıkıntısı çektiğini ve kirayı ödedikten sonra elinde birşey kalmadığını iddia ediyor.