Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Eğitimde öncelikli olarak öğretmen açığını gidermeye odaklanmalıyız. Bu yüzden 2023-2024 eğitim-öğretim yılına başlamadan, 45 bin atamaya ek olarak bir o kadar daha atama yapılmalı ve böylece ücretli öğretmen problemi Türkiye gündeminden kalkmalıdır" dedi.

"45 BİN ATAMA İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 bin öğretmen ataması açıklamasını değerlendiren Geylan, bu müjdenin uzun süre beklenildiğini belirterek, "Şubat ayında yeni atama takviminin açıklanması gerekiyordu, ancak iki büyük deprem nedeniyle takvim ertelendi. 45 bin atama için Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyoruz. Bu atama tabii ki memnuniyet yarattı, ancak beklentimiz daha yüksek atama sayısıydı" dedi.

"EK ATAMA YAPALIM"

Geylan, öğretmenlerin eğitimin temel unsuru olduğunu vurgulayarak, "Eğitime ilişkin öncelikli önlem, öğretmen açığını gidermek olmalıdır. Bu nedenle 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başlamadan önce, 45 bin atamaya ek olarak bir o kadar daha atama yapılmalı ve ücretli öğretmen sorunu Türkiye gündeminden çıkarılmalıdır. Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz, en az ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Geylan, branşlara göre adaletli kontenjan dağılımının önemine de dikkat çekerek, şunları ekledi:

“45 bin atama dağılımında adaletli davranılması çok önemlidir. Öyle branşlar var ki, genç meslektaşlarımız KPSS’den 80-85 puan almasına rağmen atamaya tahsis edilen kadronun yetersiz olması nedeniyle atanamıyor. Bu sorunun kökten çözümü için atama sayısının artırılması gerekmektedir.”