2015 yılında kağıttan uçak yaparak sınıfın penceresinden okul bahçesine atan öğrenciye gören bir öğretmenin öğrenciyi yanına çağırıp diğer öğrencilerin gözü önünde kopardığı kağıt parçasını yemesini istemesi ile öğrencinin bir süre kağıdı çiğnedikten sonra yutamadığı için çöpe çıkardığı belirtildi. 

Olayın ardından açılan soruşturma kapsamında  öğretmen hakkında 'tehdit' ve 'kasten yaralama' suçlamasıyla dava açılmış, yargılamayı yapan mahkeme, atılı suçların unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı vermişti.

Beraat kararına savcılık tarafından yapılan itiraz üzerine dosya incelemesini yapan Yargıtay, mahkemenin kararını bozdu.

Dairenin bozma kararında, sanık öğretmenin eyleminin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 232/2. maddesinde düzenlenen 'kötü muamele' suçu kapsamında olup olmadığı yönünden değerlendirme yapılmadığı belirtildi.

Mahkemenin, 'kötü muamele' suçu bakımından da değerlendirme yaparak sonucuna göre hüküm kurması gerektiğine yönelik kararda, "Sanık hakkında atılı suçun unsurları oluşmadığından bahisle beraat kararı verilmesi kanuna aykırı görüldüğünden hükmün bozulmasına karar verildi" ifadelerine yer verildi.

Türk Ceza Kanunu'nun 232/2. maddesi uyarınca belirtilen suçu işleyene 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülüyor.