2021 yılında Ali Rıza Yücel adlı öğretmen, sınıfından bir öğrenciyi çıkartıp koridorda yumruk atarak şiddete maruz bırakmıştı. Bu yaşanan olay koridordaki güvenlik kameralarına yansımız ve toplum genelinde infial yaratmıştı. Ali Rıza Yücel'in hakkında soruşturma açılmış ve öğretmenlik mesleğinden el çektirilip milli eğitim müdürlüğünde memur olarak göreve başlatılmıştı. Ali Rıza Yücel sonrasında 1,5 yıl hapis cezası almıştı.

Bu olayın görüntülerini paylaşıp aşağılık ve şerefsiz gibi ifadeleri Ali Rıza Yücel hakkında kullanan Ümit Erdim hakkında hakaret davası açıldı. Ali Rıza Yücel, Ümit Erdim'den 20 bin lira ile uzlaşma talep etti. Bu duruma tepki gösteren Ümit Erdim şöyle konuştu:

Tuhaf bir olayla karşı karşıyayız. Öğretmenlik yapan bir beyefendi, okul koridorunda 10 yaşındaki bir kardeşimizi döne döne dövdüğü görüntüleri çıktı. Ben de bunu Twitter hesabımdan yayınlayarak Ali Rıza Yücel aşağılık ve şerefsiz bir varlık olduğunu ifade ettim. Kendisini bu cümlelerim örselemiş olacak ki hakaret davası açmış. Zekeriyaköy Polis Karakolu'na giderek ifade verdim. Sonra uzlaşmak için aradılar. Beyefendinin şikayet geri çekmek için 20 bin TL gibi talepte bulunduğunu söyledi, kabul etmedim. Birinin talebi üzerinden ödeme yapmayız. Hukuk önünde cezam neyse çekerim" 

12354

IMF Raporu: Türkiye, Kişi Başına Gelirde Dünya Ortalamasının Altına Düştü IMF Raporu: Türkiye, Kişi Başına Gelirde Dünya Ortalamasının Altına Düştü

"Az bile söylemişim"

Ümit Erdim, sözlerinden pişman olmadığını ve bir daha da olsa söyleyeceğinin altını çizerek  "Böyle çürük yumurtalar üzerinden öğretmenlik mesleği kutsallığından bir şey kaybetmez. Ben 30 yıl milletine, devletine hizmet etmiş Kadriye öğretmenin oğlu, aynı şekilde 25 sene de görev yapmış Gülay Hanım'ın da damadıyım. Öğretmenlik tertemiz çocuklar yetiştirmeyi gerektirir. Bunun da yöntemi o videodaki gibi görüntüler değildir. Ben dava sürecinde gelecek her türlü sonuca razıyım. Sözümün de arkasındayım. Kameraların önünde bir şey söylemek istemiyorum ama az bile söylemişim herhalde." dedi.