Keçiörende bir lisede din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapan  Münir Y.'nin Öğrencisi F.N.Ö. adlı kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Kız öğrencisi öğretmeni tarafından cinsal istismarda bulunulduğu ve tehdit edildiğini halasına anlatması ile olay yargıya intikal edeken okul tarafından da soruşturma başlatıldı.

Gözaltına alınan Münir Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp, 83 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara 36'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık ve müştekiler ile taraf avukatları katıldı. Avukat beyanlarının ardından savunma yapan sanık Münir Y., ithamları reddettiğini belirterek, "Mağdureye bir şey yapmadım. Müştekiler bir araya gelip, bana kurgu uygulayarak iftira attı. Doktor raporları ortadadır, her şey benim lehimedir. 5'inci sınıfta mağdurenin dersine bile girmedim. 3 kere hafızlık sınavına girdi ve başarısız oldu. Kursa gönderdim, seviye tespit sınavında hoca ezber yapmadığını anladı. Ben ona rağmen kendisine vakit ayırdım. 36 yıl bir eğitimci olarak hizmet eden, bembeyaz bir sayfayla eğitim veren ben, bu olayla iftiraya uğradım. Benim ve ailemin itibarı zedelendi. Kutsal kitabımızı ezberlediğini iddia ederek, beni kandırmaya çalışan bir insan bu. İddia edilen fiilleri yaptıysam; en ağır cezayı gönül rahatlığı ile almaya razıyım. Annem, babam bakıma muhtaç. Çocuklarımın bana ihtiyacı var. Bu yüzden tahliyemi talep ediyorum" dedi.


Daha sonra savcı mütalaasını açıkladı. Münir Y. hakkında 'gözetim yükümlülüğü olan çocuğa karşı tehdit ile zincirleme şekilde cinsel istismar' suçundan 71 yıl 11 aya kadar hapis cezası talep edildi. Tarafları ve avukatları dinleyen mahkeme, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 17 Şubat'a erteledi.