Eskişehir Anadolu Üniversitesi içeriğinde bulunan KYK’ye bağlı Yunus Emre Kız Öğrenci Yurdu’na bir erkek “tesisatçıyım” diyerek girdi. Güvenliğin kimlik sormadığı kişi bir kadın öğrencisi taciz etti.

Kampüs girişinde öğrenci kartı, yurt girişinde ise parmak izi ile giriş yapılan yere şahsın hiç bir engele takılmadan girmesi üzerine, öğrenciler yurt yönetimini göreve çağırdı. Tacizcinin içeri girmesine izin veren güvenlik görevlisi kendisini “Zararsız gördüm” diyerek savunurken, yurt yönetimi “Daha önce böyle bir şey olmadı. Büyütmeyelim” diyerek olayı kapatmak istedi.

Tacizcinin ana kapıdan değil, yemekhane kapısından girdiğini iddia eden yurt yönetimi, tacizcinin içeri girdiğini gören öğrenciler ve yemekhane çalışanları tarafından yalanlandı.

Sendika.Org’a konuşan öğenciler olayı şu şekilde aktardı:

Ana giriş kapısından içeri giren kişinin kartı yok. Güvenlik görevlisi içeri giren kadın öğrencilerden kart basmasını isteyip şahsı içeri alıyor. Tesisatçı olduğunu söylüyor. Önden içeri giren kadın öğrencileri katip ediyor.

Müdür yardımcısı şahsın yemekhane girişinden girdiğini söylüyor ama hem öğrenciler hem de yemekhane çalışanları, yönetimi yalanladı.

Geçişine izin veren güvenlik görevlisi, “zararsız gördüm” diyerek kendini savunmuş.

Öğrencilere bu kadar sıkı denetim yapılırken, hem okul bahçesine ve ardından da KYK’ya girmesi kabul edilemez. Okula misafir davet etmemize bile izin verilmezken, kim olduğu belli olmayan kişinin elini kolunu sallayarak KYK yurtduna kadar girmesi hakkında soruşturma başlatılmasını istiyoruz.