AK Parti'den Kabine Değişikliği İle İlgili Son Dakika Açıklaması Geldi AK Parti'den Kabine Değişikliği İle İlgili Son Dakika Açıklaması Geldi

Ara tatil ile bayram tatili ayrı tarihlere denk geldi. Okullar Pazartesi tekrardan açılıyor. Öğrenciler yeni bir tatili gözlerken kısa sürede yeniden okullar tatil olacak. Milli Eğitim Bakanlığı o tarihlerde okulları 3 gün tatil etmiş olacak. Peki o günler ne zaman? Neden okullar 3 gün tatil? İşte detaylar.

ara-tatil-kac-gun-olacak

Bilindiği üzere 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü olarak kutlanıyor. Halk arasında işçi bayramı olarak bilinen 1 Mayıs, resmi tatil günleri arasında. Bu tarihte resmi kurumlar açık olmadığı gibi okullar da tatil oluyor. 1 Mayıs, bu sene pazartesi gününe denk geliyor. Cumartesi ve pazar günü okullar tatil olduğu için 1 Mayıs tarihi ile birlikte okullar 3 gün tatil olmuş oluyor.

1 MAYIS NEDİR?

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye'de Emek ve Dayanışma Günü olarak adlandırılmaktadır.