Beştepe de yapılan bakanlar kuruly toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir takım açıklamalarde bulundu. 

Erdoğan açıklamasında;12 milyar dolarlık petrol keşfinin 2022 yılında dünyada yapılan en büyük 10 kara keşfinden biri olduğunu kaydetti.Beton dökülerek kapatılan kuyulardan bu günlere geldik dedi. 
  Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde meclise sunulan başörtüsünü içeren anayasa değişikliği taslağıyla alakalı;özgürlüğü teminat altına almayı,aile yapısını güçlendirmeyi amaçlayan taslağın milli idarenin göstergesi olduğunu belitti. 


  YILLIK ENFLASYON TEK HANELİ RAKAMA İNECEK…
 Yıllık enflasyona işişkin değerlendirmelerde de bulunan cumhurbaşkanı Erdoğan;85 milyon vatandaşımızın menfaatlerini korumak bizim için önemlidir dedi. Enflasyonun yüzde 40 lı rakamlardan tek haneli rakamlar düşürmekte kararlı olduklarımı belitti. 

“KÜÇÜK YAŞTAKİ İSTİSMAR TAM BİR FACİADIR”
 Küçük yaştaki istismar vakasının tam nir facia olduğunu dile getiren Başkan Erdoğan :”13 yaşında nişan 14 yaşında evlilik kabul edilemez”dedi. Aile bakanlığının konuya müdahil olduğunu belirten Erdoğan savcığın gerekli soruşturmayı da sürdürdüğünü ifade etti. Bu meselemin dinimizle bağdaştırılmasının doğru olmadığını vurguladı. 

  BAŞARILI ÖĞRENCİLERE DESTEK

Başarı teşvik programı kapsamında sosyal destek kapsamındaki ailelerin yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin devlet okullarına gitmeleri  halinde mevcut asgari ücretin yüzde 60’ı oranında destek verilecek. 

Kredi yurtlar kurumuna bağlı yurtlarda kalan öğrencilere barınma yardımı 750 liradan 1800 liraya çıkarıldı. Aynı şekilde kredi  ve burs miktarları da lisans eğitimi için 850 liradan 1250 liraya,yüksek lisans eğitimi içinse 1700 2500 liraya çıkarıldı.