Galatasaray'ın Yükselen Yıldızı Avrupa Yolcusu! Arda Turan'ın Rekorunu İkiye Katlayacak Galatasaray'ın Yükselen Yıldızı Avrupa Yolcusu! Arda Turan'ın Rekorunu İkiye Katlayacak

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala, hükümetten de vatandaşları sevindirecek müjdeler gelmeye devam ediyor. En düşük emekli maaşının 7.500 liraya çıkarılması ve bayram ikramiyelerinin 2 bin lira olmasıyla öne çıkan hükümet, şimdi de üniversite öğrencilerini kapsayan bir bayram ikramiyesi duyurusuyla gündemde.

Öğrencilere Yılda 2 bin Lira Bayram İkramiyesi

Dini bayramlar öncesinde emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin kapsamı daha da genişletiliyor. Öğrenciler de bu bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler. Ancak öğrencilere ödenecek bayram ikramiyesi miktarı 1.000 lira olarak belirlenmiş ve sadece üniversite öğrencilerinin yararlanabileceği bildirildi.

Resmi Açıklama Bekleniyor

Resmi bir açıklama önümüzdeki günlerde yapılması beklenirken, 1.000 liralık bayram ikramiyesinden yalnızca üniversite öğrencilerinin faydalanabileceği belirtiliyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bu uygulamadan yararlanamayacaklar.

Öğrencilere ödenecek 2.000 lira değerindeki bayram harçlığı için başvuru yapılması gerekip gerekmediği ve kimlerin bu harçlığı alabileceği konusunda henüz net bir açıklama yapılmamıştır. Ancak, tüm üniversite öğrencilerinin bu uygulamadan faydalanabileceği düşünülmektedir.