Kamudanhaber - Özel Haber

Okulların yüz yüze eğitime devam ettiği sürede öğretmen ve öğrencilerin Kovid-19 pozitif caka çıkması durumunda eğitim öğretim yüz yüze devam edecek .

Sağlık Bakanlığı yüz yüze eğitim için uygulama tebliği yayınladı .

Okullarda öğrenci ya da öğretmenin pozitif vaka çıkması durumunda maske - mesafe kuralına uygun olarak yüz yüze eğitim devam edecek .

Sağlık Bakanlığı tarafından yüz yüze eğitim konusunda uygulanacak tebliğ; 

Öğrenciler arasında vaka sayısı artarsa tüm okulda semptom taraması yapılacak .

Öğrencilerin her iki saatte bir ateşi ölçülecek .

Anaokullarında pozitif vaka çıkarsa öğrenciler yakın temaslı kabul edilecek ve 14 gün boyunca evde izolasyonda olmaları sağlanacak. İkinci ya da üçüncü vakaların tespitinde ise öğretmenler yakın temaslı kabul edilecek ve 14 gün izolasyonları sağlanacak.


Sağlık Bakanlığının yayınladığı bu tebliğe Halk sağlığı uzmanları itiraz ediyor .

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa yönergenin riskli olduğunu belirterek, “O sınıfın eğitimine kuluçka dönemi süresince ara verilip evde izole edilmesi, test negatif olunca eğitime devam edilmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.