ODTÜ'de geleneksel hale gelen Devrim yürüyüşü pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamıyordu.

Bahar şenliklerinin başlamasıyla birlikte yapılan Devrim yürüyüşüne çok sayıda öğrenci katıldı. 

Yürüyüşe katılan PKK iltisaklı bir grup ise sözde Kürdistan sloganları attı.

O anları kaydedip sosyal medya hesaplarından paylaşan örgüt mensuplarının ODTÜ öğrencisi olup olmadıkları bilinmiyor.

SON DAKİKA GELİŞMESİ... 16 GÖZALTI
Üniversitede 27 Mayıs’ta düzenlenen şenlikte örgüt lehine slogan atıp öldürülen örgüt üyelerinin fotoğrafları ile yasadışı pankart açanlar belirlendi.
Terörle mücadele polisi 16 kişiyi gözaltına alırken, bunlardan ikisinin öğrenci olduğu belirtildi.

Dört kişinin ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’, iki kişinin ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’ ve ‘görev yaptırmamak için direnmek’, iki zanlının ise ‘kasten yaralama ve tehdit’ suçlarından adli işlem kayıtlarının bulunduğu öğrenildi.

PKK'NIN KURUCUSUNUN FOTOĞRAFINI TAŞIDILAR
Grubun, PKK'nın kurucuları arasında bulunan ve örgüt tarafından sembolleştirilen isimlerden biri olan Mazlum Doğan'ın fotoğrafını taşıdıkları da görüldü.

2 YILDIR SESLERİ ÇIKMIYORDU!
Okul içine sızma yapan terör örgütü unsurları 2 yıldır faaliyetlerini gösteremiyordu. Pandeminin bitmesiyle birlikte birçok üniversitede olduğu gibi ODTÜ'de de örgüt mensuplarının provokasyonları hız kazanmaya başladı.

ODTÜ'deki skandal görüntüleri "Ankara Özgür Öğrenci İnisiyatifi" isimli hesap paylaştı. Hesabın, terör örgütünün kontrolünde olduğu ve "Öğrenci"lerle ilgili bir sayfa kılıfına sığındığını biliniyor.

PKK, APO YAZILARI YAZILMIŞ, ŞEHİT YAKININA SALDIRILMIŞTI
Çözüm süreci zamanındakiDevrim yürüyüşünde ise büyük bir provokasyona imza atılarak Devrim stadyumuna mumlarla PKK, APO yazıları yazılmış, yaşananlara tepki gösteren bir şehit yakınına linç girişiminde bulunulmuştu.