NATO'ya Türkiye'nin onaylamaması sebebiyle üye olamayan İsveç, üye olabilmesi için Türkiye'nin taleplerini gerçekleştirmesi gerekiyor. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, NATO'ya üye olabilmenin tek yolunun Türkiye'den geçtiğini belirtti.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye'nin kararının öneminin altını çizerek "NATO’nun içinde olmadığımız için burukluğumuzu da bildirdim. Ülke olarak şu anda çok tehlikeli bir durumda yaşıyoruz, bunun anlaşılmasının zamanı geldi. Artık iş tamamen Türkiye’ye bağlı, Türkiye’nin vereceği karara da son derece saygı duyuyorum.” diye konuştu. 

isvec-turkiyeye-silah-ambargosunu-kaldirdi-yenigun

CHP, TRT'nin Reklam Yayın Politikasını Anayasa Mahkemesi'ne Taşıdı CHP, TRT'nin Reklam Yayın Politikasını Anayasa Mahkemesi'ne Taşıdı

Başbakan Ulf Kristersson, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğinin onaylaması için  terör kanununu yürürlüğe sokacağını belirterek “Çünkü 1 Haziran’da yürürlüğe girecek bir terör kanunu var, işte o zaman Türkiye’ye verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olacağız.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuran-ı Kerim'in yakılma eylemine izin veren İsveç için şunu demişti: 

''İsveç boşuna uğraşma. Sen benim mukaddes kitabımın yakılmasına, yırtılmasına müsaade ettiğin sürece biz sizin NATO'ya girmenize evet demeyeceğiz. Finlandiya konusunda bakışımız olumludur ama İsveç konusunda olumlu değildir, bunu da böyle biliniz."