Bu yıl beklenen yağışın istenilen seviyede bir türlü yağmaması, susuzluk gerçeğini bir kez daha günyüzüne çıkardı.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar sonucunda Bursa'nın 20 günlük suyu kaldı! 

 Bursa'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan 60 milyon metreküp su kapasiteli Nilüfer Barajı ise tamamen kurudu.

Barajların kırmızı alarm vermesi üzerine açıklamalarda bulunan uzmanlar, 40 yıldan sonra böyle bir durumla ilk defa karşı karşıya kaldıklarını belirtti. 

125 milyon metreküp su kapasiteli Bursa'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan bir diğer baraj olarak bilinen Doğancı Barajı'nda ise su oranı yüzde 27'ye düşerken, Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara tasarruflu su kullanma çağrısı yapıyor. 

60 milyon metreküp su kapasiteli Nilüfer Barajı'nda incelemelerde bulunan Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Başkanı Sedat Güler, bu mevsimde dolu olması gereken barajın boşluğuna işaret ederek, şu ifadeleri kaydetti:

 "Bu mevsimde dolu olması gereken Nilüfer Barajı maalesef boş. Bu yıl yeterli yağışların olmaması sebebiyle kış aylarında dolması gereken baraj boş kaldı. Bu yıl su sıkıntısı bizi bekliyor. Uludağ da yeterli yağışı almadı. Bu zamana kadar yağan kar biraz rahatlık sağlasa da önümüzdeki yaz su sıkıntısı bizi bekliyor. Tüm Bursalıların bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Sularımızı tasarruflu kullanalım"