Bunun dışında Numan Kurtulmuş'a AKP içinde 3 dönem kuralı hakkında sorulan soruya şu cevabı verdi : 

"Üç dönem kuralı, AK Parti'nin kendi içinde doğal yenilenmesini sağlayacak kurallardan bir tanesidir. Şu anda 11 milyon 240 bin üyesi olan bir siyasi partiden bahsediyoruz. AK Parti her dönemde, seçim sırasında çok doğal olarak yenilenmeleri yapıyor. Genç arkadaşlarımız sistemin içine dahil oluyor. Partinin dinamizmini sağlayan en temel konulardan biridir. Üç dönem kuralı da bu dinamizmi sağlayacak bir kural olarak uygulanmıştır. Zannediyorum bu dönemde de uygulanacaktır."

Seçim hazırlıklarına yönelik sorulan soruya ise Kurtulmuş, "Ümit ediyorum ki şubat ayı sonunda seçim beyannamesi bütünüyle ortaya çıkmış olacak."açıklamasını yaptı.

Anket konusunda ise "Anketler bizim için çok iyi. Temmuz ayından sonra sürekli yükselerek devam ettiği görülmekte. Bu anlamda Cumhurbaşkanımızın birinci turda sonuç alacak, seçimi bitirecek bir sonuca ulaştığını görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın oyunun partiden yüksek olması zaten kaçınılmazdır." açıklamalarında bulundu.

"Cumhurbaşkanı kazansa dahi Meclis'te Cumhur İttifakı'nın geri kalabileceği yönünde açıklamalar  olduğu"nun söylenmesi üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:
"Görülüyor ki Tayyip Erdoğan'ın oyu her gün yukarı çıkıyor. Bari Cumhurbaşkanı'nın Meclis'te azınlık olmasını sağlayacak bir psikolojik zemin oluşsun diye burada algı oluşturulduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanı seçilecek ancak Meclis'te AK Parti ve Cumhur İttifakı çoğunluk olmayacak gibi içten içe, ağırdan ağıra bazı muhalifler tarafından yayılıyor, bu doğru değil. İnşallah hem Cumhurbaşkanımız hem Cumhur İttifakı Meclis'te çoğunluğu alacaktır."

Ek olarak Kurtulmuş,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına çıkacak adayın önemli olmadığını vurgulayarak, "Karşı taraf 11-12 kez toplanmış. Bu süreç içinde Cumhurbaşkanımız her hafta Türkiye'nin başka bir yerinde. Karşı tarafta kimin aday olacağı beni ilgilendirmez. Hazırladıkları metnin bir ana fikri Tayyip Erdoğan karşıtlığıdır. Var olan sistemde ne varsa bunları değiştirerek, reform manasında hangi adımlar atıldıysa geri çevirmek." açıklamalarını yaptı.