Uzun süredir tartışma konusu olan şifre paylaşımının önüne geçecek sistem Netflix tarafından 2023’ün ilk çeyreğinde daha geniş çapta devreye alınacak. 

Platform tarafından yapılan açıklamaya göre  farklı cihazlardan aynı üyeliği paylaşan kullanıcıların "ana konum" olarak seçilen WiFi üzerinden ayda en az bir kez bağlanarak cihazlarını 'Netflix izlemek için güvenilir' hale getirmesi gerekirken, sözkonusu kuralı yerine getirmeyenlerin ise üyeliklerinin iptal edileciğini duyurdu.

Netflix tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Sizinle birlikte yaşamayan kişilerin Netflix izlemek için kendi hesaplarını kullanması gerekir.

''Netflix'e kaydolmak oldukça kolaydır. Üstelik farklı plan seçenekleri de sunuyoruz. Elbette üyeler diledikleri zaman planlarını değiştirebilir veya üyeliklerini iptal edebilir.

Evinizle ilişkili olmayan bir cihazdan hesabınızda oturum açıldığında veya hesabınıza sürekli olarak farklı bir cihazdan erişildiğinde, Netflix izlemeye başlamadan önce o cihazı doğrulamanızı ya da Netflix'i kullanabileceğiniz evi değiştirmenizi isteyebiliriz. Bu işlemi hesabı kullanan cihazın yetkili olduğunu doğrulamak için yapıyoruz. Daha fazla bilgiyi aşağıdaki "Cihaz doğrulama" bölümünde bulabilirsiniz.

Hesabınızı sizinle yaşamayan biriyle paylaşmanız durumunda Netflix sizden otomatik olarak ücret almaz.''

Netflix, cihazların aynı evden bağlandığını nasıl kontrol ediyor?

''Netflix hesabında oturum açmış olan cihazların IP adresi, cihaz kimliği ve hesap etkinliği gibi bilgileri kullanıyoruz.''

Aynı anda kullanabilecek cihaz sayısı kaç?

''Aynı evde yaşayan kişilere ait olduğu sürece Netflix'in aynı anda kaç cihazda izlenebileceği, kullanılan plana bağlıdır.''