2022 ARALIK AYININ EN İYİ NETFLİX YAPIMLARI


1- THE POWER OF THE DOG
Baskıcı ve karizmatik bir çiftlik sahibi Phil Burban, erkek kardeşinin eve getirdiği yeni eşine ve kadının oğluna yapmadığı zalimliği bırakmaz ta ki sevilme ihtimali ile karşı larşıya kalana kadar. Jane Champion'un yönetmen koltuğunda olduğu, Benedict Cumberbatch ve Kristin Dunst'ı başrollerde izlediğimiz film gösterildiği festivallerden övgülerle ayrıldı.

2- LA CASA DE PAPEL 5. SEZON 2. KISIM
Dördüncü sezonunun sonunda, planlanan İspanya Merkez Bankası soygunu darmadağın olurken ellerinden kurtulan bir rehine Nairobi’yi öldürmüştü. Bu sırada ekibi kurtarmaya çalışan Profesör ise Alicia Sierra tarafından yakalanmıştı. Artık son sezonuna geldiğimiz La Casa de Papel’in 5. sezon 2. kısmı 5 bölümden oluşuyor.

3- VOİR: FİMLERİN GÜCÜ
Yapımcıları arasında David Fincher ve David Prior gibi isimlerin olduğu bu belgesel dizi, sinemaseverleri heyecanlandıran, hayrete düşüren, zorlayan ve sonsuza kadar değiştiren film sahnelerini derin bir bakış getirecek.

4- THE UNFORGIVAPLE
Sandra Bullock'u başrolde izleyeceğimiz The Unforgivable, bir kadının kendisinin geçmişini unutmayı reddeden toplumda var olma mücadelesini anlatıyor. Filmde hapishaneden salıverilen Ruth Slater, uzun zamandır görmediği kız kardeşini aramaya başlar.

5- BEKLE BİZİ VAHŞİ DOĞA!
İnsanların onlara her gün canavarlarmış gibi baktığı, Avustralya Tabiat Parkı'nda kilitli tutulan bir grup vahşi hayvan, bir kaçış planı yapar. Dışarı çıkmayı sabırsızlıkla bekleyen hayvanlar, bu süreçte kendilerini büyük bir maceranın içinde bulur. Isla Fisher, Eric Bana, Guy Pearce gibi isimleri seslendirme kadrosunda bulunduran bu animasyon film, hem çocuklar hem yetişkinler için keyifli bir seyirlik.

6- THE WİTCHER - 2.SEZON
Netflix’in bugüne kadar çektiği en büyük bütçeli orijinal yapımlardan The Witcher, Andrzej Sapkowski‘nin, aynı adlı ve romanı ve romandann esinlenenn video oyunu serisinden uyarlandı. İlk sezonu karışık tepkiler alan The Witcher, 2. sezonuyla nihayet dönüyor. Henry Cavill'in hayat verdiği yaratık avcısı Rivialı Geralt’ın hikayesine odaklanan dizinin yeni sezonunda, Geralt‘ın akıl hocası Vesemir'i de göreceğiz.

7- EMİLY İN PARİS - 2.SEZON

Hayalini kurduğu pozisyon kendisine teklif edilince Paris'e taşınan iChicago'lu pazarlama uzmanı Emily Cooper'ın maceralarına odaklanan eğlenceli dizi 2. sezonuyla dönüyor.

8- SİDE EFFECTS
Psikiyatristinin verdiği bir ilacın beklenmedik yan etkileri olunca genç bir kadının dünyası alt üst olur. Steven Soderbergh, Channing Tatum ve Rooney Mara'yı ilaç endüstrisinin dehşetiyle ilgili öğretilmiş, dolambaçlı, ustalıkla yapılmış bir gerilim filminde yönetiyor.