Popüler dijital içerik platformu Netflix, 30’u aşkın ülkede, abonelik ücretlerine indirim yaptığını duyurdu.

Netflix, dünya çapında en çok kullanılan sinema ve dizi platformu olarak biliniyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de fiyat değişikliği yaparak, üyelik ücretlerini artırdı. Bu artışın sonucunda, en düşük seviye üyelik ücreti 63,99 TL'ye yükselirken, tepe noktadaki üyelik ücreti ise 130,99 TL'ye olmuştu. Bu artışın akabinde Netflix, dünya genelinde bir çok ülke için farklı bir adım attı.

TÜRKİYE’YE İNDİRİM YOK

Netflix, son birkaç haftada dünya genelinde hizmetlerinin fiyatlarında değişiklik yaparak, farklı ülkelerdeki kullanıcılar için özel fiyatlandırma sistemleri sunmaya başladı. Bu kapsamda, 30'dan fazla ülkede fiyatlar indirime gitti. Ancak, Türkiye, ABD ve Batı Avrupa'daki kullanıcılar bu indirimden faydalanamayacaklar.
Netflix, bu adımıyla kullanıcıların ekonomik durumlarına uygun fiyatlar sunarak, daha fazla kullanıcıya erişmeyi hedefliyor.  Öte yandan Türkiye’nin indirim kapsamında yer almaması ise dikkat çekti.

NEDEN İNDİRİM YAPILDI?

Neden indirim yapıldığına dair resmi bir açıklama bulunmasa da, indirimin sebebinin “şifre paylaşımı” uygulamasının kaldırılması nedeniyle kullanıcıların maliyetlerini hafifletmek olduğu düşünülüyor. Bu indirimin toplamda 10 milyon kullanıcıyı da etkilemesi bekleniyor.