Burak SARSILMAZ // KamudanHABER

Kripto paraların hayatımızda yaygınlaşmasıyla birlikte aslında sanal alemde olan bu değişiklikler doğrudan yaşantımıza da yansımış oldu. Özellikle bitcoin'in bu kadar değer kazanması ve bununla birlikte bir çok altcoin'in hayatımıza girmesi insanları paraya bakış açılarını değiştirdi. Bir çok kişi geleceğin kripto paralarda olduğunu düşünürken hayatımıza yeni bir terim girdi: "Metaverse".

Öte yandan metaverse'de artık normal araziler kadar değerli araziler satılmaya başlanmış durumda. Birçok otorite tarafından metaverse dünyası internetin geleceği olarak nitelendiriliyor.

Bu yeni çağın gerisinde kalmamak için insanlar popüler metaverse platformlarında popüler şehirlerin arazilerini parsel parsel satın almaya başladılar bile. Gelecekte satın alınan bu arazilerin daha yüksek fiyatlardan satılması, kiraya verilmesi ön görülüyor. İstanbulun bir çok semti de bu serüvene katılmış durumda.

NEDİR BU METAVERSE ?

Metaverse veya Türkçe tabiriyle sanal evren, geleneksel kişisel bilgisayarların yanı sıra sanal ve artırılmış gerçeklik cihazları aracılığıyla kalıcı çevrimiçi 3 boyutlu sanal ortamları destekleyen, İnternet'in varsayımsal bir yinelemesidir. Metaverse, bilgisayarlar, android cihazlar ve 3D cihazlar sayesinde insan bilişinin yapay bir fiziksel ortama dâhil olmasını sağlamaktadır.Metaverse'ü iletişim perspektifinden yeni bir gerçeklik, anlam dünyası ve iş birliği fırsatları sunan; kültürel, entelektüel ve ekonomik üretim için alt yapı ve etkileşim olanakları tanıyan; farklı gelişmiş teknolojilerin eş zamanlı ve entegre bir biçimde kullanıldığı; siber toplumsal bir düzlem şeklinde tanımlamak mümkündür.

META VERSE ARAZİ NASIL SATIN ALINIR ?

Popüler metaverse platformu OVR'de Türkiye'den 20 binden fazla parsel satılırken, İstanbul'da ise başta boğaz hattı olmak üzere 11 binden fazla parsel kullanıcılar tarafından satın alındı. İstanbul'a olan ilgi vatandaşları metaverse yatırımlarının nasıl yapıldığını araştırmaya itmiş durumda.

Metaverse yatırımı için öncelikle buna uygun bir cüzdanınızın olması gerekiyor. Kripto para yatırımcıları Metaverse yatırımlarının nasıl yapılacağı konusuna az çok hakimdir. Kripto para yatırımına benzer adımlar Metaverse yatırımları için de geçerli. Sanal arsa satışı gerçekleştiren platform satışı kendi coini ile gerçekleştirirken, arsalar sanal cüzdana gönderilecek OVR coini ya da platforma sanal cüzdanla bağlanılarak yapılan ödeme ile alınabiliyor. 

Metaverse yatırımı için aşağıdaki adımları atmanız gerekiyor;

1. Adım: Öncelikle Metamask cüzdanı'na sahip olmanız gerekiyor.
2. Adım: Ardıondan arsa (arazi) almak istediğiniz şirketi seçin
3. Adım: Şirket üzerinden metaverse coin alın
4. Adım: Arsa araştırmasını iyi yapın (İyi getirisi olacak yersi seçin)
5. Adım: Ada ve parsel seçin
6. Adım: Metaverse Coin ile Araziyi Alın