Katıldığı bir televizyon programında yabancı bir bakanla arasında geçen diyaloğu "Yabancı bakan bana enflasyonumuzun yüksekliğinden bahsetti. Ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum, siz yüzde 10'luk enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz." şeklinde anlatan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, açıklamalarına açıklık getirdi.

Bu sözleri söylerken milletin kendisine gösterdiği ilgiden bahsetmek istediğini belirten Bakan Nebati, Hürriyet yazarı Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

"Enflasyonla Mücadele Timi denetime devam edecek"
Enflasyonla Mücadele Timi denetimlerinin süreceğini de kaydeden Nebati, 2022 yılında toplam 250.8 milyar lira vergi gelirinden vazgeçildiğini söyledi. Gıda Komitesi ve Fiyat İstikrarı Komitesi aracılığı ile düzenli toplantılar süreceğini ve tedbirlerin alınmasına yönelik olarak istişareler yapılacağını belirten Nebati, ihtiyaç oldukça da gerekli kararlar alınacağını ifade etti.

2022 yılı nisan ayı başında Hazine Faiz Destekli Kredilerin üst limitleri 2.5 katına çıkarıldığını söyleyen Nebati "Küçük ölçekli üreticilerin yoğun olarak kredi kullandıkları başlıklardan geleneksel hayvansal üretimde 100 bin TL olan sıfır faizli kredi tutarı 200 bin TL’ye, geleneksel bitkisel üretimdeki 50 bin TL olan sıfır faizli kredi tutarı da 100 bin TL’ye yükseltildi. Böylece sıfır faizli kredilerin limiti 2 katına çıkarıldı" dedi.

"Ne zaman sokağa çıksam insanımızın sıcak ilgisiyle karşılaşıyorum"

Nebati, ileriki dönemde ise para ve maliye politikalarının eşgüdümünün güçlendirilmesi, mal ve hizmet piyasalarında rekabet ve verimliliğin artırılması, enflasyondaki ataleti azaltıcı politikaların hayata geçirilmesi ile fiyat istikrarının kalıcı biçimde tesis edilmesinin amaçlandığını söyledi.

"Ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum" açıklamalarına da açıklık getiren Bakan Nebatı, şunları söyledi:

"Ülkemizde her konuyu bağlamının dışına çıkarıp çarpıtan, her çarpıtmasını da bir algı operasyonu malzemesine dönüştürmek için iştahla yarışan bir muhalefetin varlığı çok üzücü bir durum gerçekten.

Sokağa çıktığım zaman insanımızın gösterdiği ilgiden bahsettim. Çok açık bir şekilde diyorum ki insanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Parti iktidarının Türkiye’de çözümün gerçek adresi olduğunu biliyor. Zaten AK Parti kurulduğu günden bu yana milletimizle hemhal olmuş, bizzat milletimizin bağrından çıkıp buralara gelmiş bir partidir"