14 Mayıs seçimlerinden başarılı bir sonuç almak steyen siyasi partiler, kurdukları ittifaklarla kazanabilecek adaylarla hazırlıklarına son sürat devam ediyor.

Bu bağlamda CHP ve İYİ Parti, Millet İttifakı'nın milletvekili sayısını artırmak için, milletvekili çıkarma olasılığı düşük olan illerde seçime, fermuar modeliyle girme kararı aldı. Alınan karar kapsamında Çorum, Düzce, Batman, Van, Bartın, Adıyaman, Çankırı, Amasya ve Hakkari illerinde oy pusulasında CHP logosu, Gümüşhane, Bayburt, Aksaray, Yozgat, Muş, Bitlis, Erzurum illerinde ise İYİ Parti logosu yer alacak.

Fermuar model kararı üzerine YSK'dan görüş isteyen Millet İttifakı'nın söz konusu listedeki 16 ilde "Millet İttifakı" isminin  kullanmamasına yönelik karar  YSK'dan çıktı.

Alınan kararı değerlendiren Habertürk yazarı Nagehan Alçı, YSK'nın bu kararının güvensizlik ortamını arttırdığını söyledi.

Millet İttifakı'nın görüş istemesi üzerine gündeme gelen bu konu ile ilgili alınan karaın yakışıksız olduğunu şu sözlerle ifade etti:

Uzman Dr. Oğuz: "Covid aşısı olmayanlar için kalp krizi riski artıyor" Uzman Dr. Oğuz: "Covid aşısı olmayanlar için kalp krizi riski artıyor"

“Esasen süreç CHP ve İYİ Parti’nin bu şehirlerde ittifak olarak seçime girebilir miyiz diye YSK’dan görüş istemesi ile başladı. Belki de bu soruyu sormasalar bu yönde bir tartışma hiç olmayacak, iş bu noktaya gitmeyecekti. Ancak konu açılınca AK Parti de "Bu illerde tek parti olacağı için Millet İttifakı adı kullanılmamalı" iddiası ile YSK’ya gitti.”

"Gerekçe ne olursa olsun YSK’nın kararı yakışık almadı"

“Öte yandan tek liste ile girilen 16 şehirde Millet İttifakı’nın kullanılamaması kararı da bence çelişkili” diyen Alçı, “Tek parti çatısı altında bile olsa iki partinin ortak listeleri söz konusu. Diğer illerde CHP’den yapılan ortak liste bu kez CHP ve İYİ Parti arasında pay edilerek yapılmış. Gerekçe ne olursa olsun YSK’nın kararı yakışık almadı. Zaten kimsenin kimseye güven duymadığı, herkesin birbirine kazık atmaya can attığı bir toplumda bu karar maalesef güvensizlik ortamını daha da arttırdı”