Bilim Akademisi üyesi yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'daki yapı stokunun deprem direnci için rezerv alanların kullanılmasının sakıncalı olduğunu söyledi. 

Döviz Kurundaki Hareketlilik, Elektronik ve Otomobil İthal Ürün Pazarında Zam Rallisine Yol Açtı Döviz Kurundaki Hareketlilik, Elektronik ve Otomobil İthal Ürün Pazarında Zam Rallisine Yol Açtı

İstanbul’daki rezerv alanların önemini vurgulayan deprem uzmanı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti:

“Arkadaşlar, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve TOKİ Başkanımızı dinledim. İstanbul’daki yapı stokunun deprem dirençli hale getirilmesi için daha işlevsel bir yol seçmişler. KİPTAŞ da olduğu gibi, dönüşüm için vatandaşlar da başvurabilecekler. Ayrıca binanın dönüşüm masrafının yarısını da devlet veriyor. Bütün bunlar olumlu gelişmeler. Bu uygulamalara hız vermek gerekir.