İyi bir kahvaltı, güne enerjik bir şekilde başlamanın en sağlıklı yolu. 
Özellikle kahvaltıda meyvelerin harika bir buluşması olan müsli, kolay sindirimi ile adından söz ettiriyor. Müsli, yulaf ezmesi ve diğer çeşitli kahvaltı malzemelerine dayalı lif ve protein açısından oldukça zengin bir kahvaltı alternatifi durumunda.

Kilo aldırmanın aksine zayıflamaya yardımcı olur mu?
Müsli, hamur işleri ve kahvaltı sandviçlerinden daha az şekere ve daha az kaloriye sahip. Ayrıca, karışımınızı kontrol ettiğiniz için, işlenmiş veya şekerle dolu hiçbir şeyin yemeğinize girmemesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde müsli kilo aldırmaz aksine zayıflatır.

Yararları nelerdir?
Yapılabilecek pek çok farklı karışımı olduğu için müslide tam olarak ne kadar lif olduğunu ölçmek zor olsa da, yemek genellikle lif ve kepekli tahıllarda yüksektir. Her ikisi de sindirim sisteminiz için iyidir. Lif ve kepekli tahıllar sindirim sisteminizi düzenleyebilir.
Metabolizmayı hızlandırır, böylece daha kısa sürede daha fazla kalori yakılmasını sağlar. Düzenli olarak müsli yemek, kalp sağlığını büyük ölçüde iyileştirmede yardımcı olabilir.

Daha fazla besinle birleştirebilirsiniz
Fındık eklemek protein ve omega-3 yağ asitlerini kahvaltınıza dahil edebilirken, meyve gibi diğer bileşenler size sağlıklı bir potasyum, lif, C vitamini, B-12 ve daha fazlasını verebilir.
Yulafınızı ıslatacağınız yoğurt gibi süt veya süt alternatifleri, süt ve proteini birleştirmenin başka bir yoludur. 

Uzun süre tok tutar
Lif ve kepekli tahıllar sadece karnınızı kontrol altında tutmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda tok tutar.