14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanlığına yarışına adını yazdırmasının ardından muhalefetin 'oyları bölecek' söylemleri ile karşo karşıya kalan ve muhalefete de yönelttiği tepkilerle de dikkatleri üzerine çekmeyi başaran İnce'ye CHP'den yanıt geldi.

Muharrem İnce geçtiğimiz gün katıldığı canlı yayında CHP'yi destekleyebileceğini belirterek DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun Millet İttifakı'ndan çıkmasını şart koşmuştu. Cumhurbaşkanı yardımcılığı istemediğini de altını çizen Muharrem İnce şunları söylemişti:

"Yüzde 1 oyu bile olmayan Gelecek ve DEVA Partilerini kenara bırakın, kayıtsız destek vereceğim. Benim meselem memleket. Hiçbir şey istemiyorum. Cumhurbaşkanı yardımcılığı istemiyorum. Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ittifaktan çıkarsa CHP'yi desteklerim. 3 tane cumhurbaşkanı yardımcısı yeterli. O isimler Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olmalı."

IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi: Herkes birbirini ihbar ediyor IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi: Herkes birbirini ihbar ediyor

İnce'nin sözlerine CHP'den yanıt geldi. CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç dün akşam katıldığı NTV canlı yayınında İnce'ye olumlu yanıt veriyoruz diyerek, şu ifadeleri kaydetti:

"Biz kesinlikle sizinle yarışmıyoruz. Aslında sizin de bizimle beraber söyledikleriniz farklı şeyler değil. Bu sistem doğru bir sistem değil. O yüzden bu sisteme karşı birlikte güçlerimizi birleştirerek mücadele etmeliyiz. Biz kimin ne kadar oy aldığına bakmıyoruz. Bu güzel ülkede her çeşit görüşü temsil eden siyasi partileri farklı görüşleri temsil eden siyasi partilerin seçimlerde temsil edilmesinden yanayız."

Dikkat çeken sözlerin ardından "Yani İnce'ye olumlu bir yanıt veremiyorsunuz öyle mi?" sorusuna karşılık Özkoç, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Hayır, çok olumlu bir yanıt veriyoruz. Diyoruz ki sizinle bizim istediğimiz şey cumhurbaşkanlığı sisteminin yerine parlamenter sistemi getirmekse birlikte yol yürümeliyiz."