Dün akşam konuk olduğu programda önemli açıklamalarda bulunan Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'ye bir teklif yapıldığını ancak uzlaşının sağlanamadığını açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Memleket Partisi lideri İnce, Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta Memleket Partisi'ne yaptığı ziyarette herhangi bir ittifak teklifinde bulunmadığını şu sözlerle aktardı:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile partimizi ziyareti sırasında; deprem bölgesini, sandık güvenliğini, trolleri konuştuk. Kendisi tarafından bana ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapılmamıştır. Kendisiyle tüm iletişim kanallarımız açık olmasına rağmen bu konuda hiçbir görüşmemiz olmamıştır."

MHP Lideri Bahçeli'nin Yürüyüş Anları Ferdi Tayfur'un Şarkısıyla Sosyal Medyada Paylaşıldı MHP Lideri Bahçeli'nin Yürüyüş Anları Ferdi Tayfur'un Şarkısıyla Sosyal Medyada Paylaşıldı

Muharrem İnce'nin sözleri üzerine bu defa CHP'li Fikri Sağlar, 3 Nisan tarihinde Memleket Partisi Genel Merkezi'nde İnce ile bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdiğini sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı. Sağlar, görüşmeden Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisini olduğunu da şu sözlerle vurguladı:

''Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği adına duyduğum sorumluk gereği, üstlendiğim bir görevi paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki seçimin ülkemizi çöküşe götüren baskıcı ve yasakçı tek adam rejiminden kurtulmak ve parlamenter demokrasiyi yeniden inşa etmek için hayati öneme sahip olduğu, değişim isteyen tüm yurttaşların ve toplumsal muhalefetin bilincindedir. Bu bilinç içinde ve tarihin yüklediği sorumluluk gereği, kırgınlık ve kızgınlıkların bir tarafa bırakılarak birleşmenin sağlanması için, Sn. Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ve oluruyla 3 Nisan'da Sn. İnce ile Memleket Partisi genel merkezinde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdim.

Yapılan görüşmede Sn. İnce, partililerine ve kendisine Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza veren 113 bin destekçisine saygısı nedeniyle, seçime partisiyle gireceğini ve adaylıktan çekilmesinin mümkün olamayacağını bildirmiştir. Uzlaşının çıkmadığı bu durum Sn. Kılıçdaroğlu’nun bilgisine de sunulmuştur. Millet İttifakı'nın adayı ve 13. Cumhurbaşkanı olacak Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na uzlaşmacı tutumu ve Sn. Muharrem İnce’nin gösterdiği nezaket için her iki genel başkana teşekkür ederim."