Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, konuk olduğu canlı yayında oy oranlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Partisinin oy oranının yüzde 11 kendisinin oy oranının ise yüzde 16-17 civarında olduğunu söyleyen İnce, en fazla oyu AK Parti'den aldıklarını söyledi:

"Memleket Partisi'nin oyu yüzde 11, Muharrem İnce'nin oyu yüzde 16-17 bandında. Seçime daha 46 gün var bekleyelim görelim neler olacak. Anketlerdeki oranımıza göre en az CHP'den en fazla AK Parti'den oy alıyorum" 

Muharrem İnce canlı yayında konuşmaya devam ederken ilginç bir olay yaşandı. Muharrem İnce'nin verileri paylaştığı dakikalarda Twitter hesabından paylaşım yapan Yöneylem Araştırma Direktörü Doç. Dr. Derya Kömürcü, sahada gerçekleştirdikleri araştırmaların hiçbirinde böyle bir tablonun olmadığını, son üç araştırma sonucuna bakıldığında verilerin şu şekilde olduğunu açıkladı:

''Araştırmalarımızın hiçbirinde böyle bir tablo yok. Son üç araştırmamıza baktığımda 14 Mayıs'ta AKP'ye oy vereceğini söyleyenlerin %0,2 ila 0,7'si cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turunda İnce'ye oy veririm diyor. Bu oran CHP seçmeninde %2'nin, İYİ Parti seçmeninde %9'un üzerinde.''