Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adaylığından çekilme kararını açıkladıktan sonra sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. İnce, "Benim tek derdim Türkiye, tek derdim Memleket. Bu yüzden siz değerli yurttaşlarımızdan isteğim; her evden bir oy Memleket Partisi'ne!" ifadelerini kullandı.

Ahmet Bolat açıkladı! THY'den dev proje Ahmet Bolat açıkladı! THY'den dev proje

Muharrem İnce, partisinin genel merkez binası önünde yaptığı açıklamada, kendisini hedef alan iddiaların ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin itibarını koruyamadığını belirtmişti. İnce, 45 gündür süren itibar suikastine dikkat çekerek, emniyetin bulunmadığını, savcının görevini yapmadığını ve gazetecilerin iftiralarla karşılaştığını dile getirmişti.

Partisinin Meclis'te bulunması gerektiğini savunan İnce, konuşmasında özel hayatına ilişkin iddialara da değinerek, atılan iftiralara karşı korkusunun olmadığını vurguladı. Adaylıktan çekilme kararını duyuran İnce, "Bu kumpaslardan korktuğum yok. Adaylıktan çekiliyorum" şeklinde konuştu.

İnce'nin sosyal medya paylaşımıyla birlikte, Memleket Partisi'ne destek çağrısı yapması partisinin seçimlerdeki hedeflerini vurguladı. İnce, Türkiye'nin geleceği için her evden bir oy talep etti.

Memleket Partisi liderinin açıklamaları ve çekilme kararı, siyasi çevrelerde ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.