14 Mayıs seçimleri için Cumhurbaşkanlığı aday olması ile muhalefetin yaylım ateşi açtığı İnce, hemen her konuşmasında adaylıktan çekilmeyeceğini söylüyordu.

Kararlı bir şekilde sürdürdüğü seçim sürecini 14 Mayıs'a 3 gün kala noktaladı. Yaşananlar karşısında dayanamayan İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini kamoyuna duyurdu.

İnce'nin Cumhurbaşkanlığı yarışından çekilmesinin ardından gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylardan biri 50+1 oy oranına ulaşamadığı için seçim ikinci tura kaldı. 

Seçim sonuçlarını ardından gözlerin çevrildiği Muharrem İnce, sessizliğini bozdu.

Bakan Tunç'tan GYS'de sorulan sorulara ilişkin iddialara yalanlama Bakan Tunç'tan GYS'de sorulan sorulara ilişkin iddialara yalanlama

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan İnce, şu ifadeleri kaydetti:

"Ne söylediysem dinlemek yerine, muhalefet var gücüyle sesimi kıs­maya, beni oyundan düşürmeye çalıştı. Seçim alınıyor da ben engelliyormuşum gibi bir algı yaratıldı. Yurt dışına kaçmış PKK'lılar, FETÖ'cüler ile yıllarımı verdiğim CHP içindeki bazı yöneticiler işbirliği halinde sosyal medya üzerinden siyasi tarihe geçecek bir iftira ve karalama kampanyası yaptılar. Bunlar herkesin gözü önünde olduğu halde bu hayasız akını bir sözle durdurabilecekler görmezden ve duymazdan geldi. Oturdukları yerden sadece tweet atarak, sadece şikayet ederek, sadece Whatsapp gruplarında tartışarak memlekette dönüşüm yapacağını zanneden tatlı su muhalifleri, sanatçılar, yazarlar hep bir ağızdan adaylıktan çekilmemi talep etti. Ben de çekildim. Bazılarına göre adaylıktan çekilmem siyasi olarak intihardı. Bunu göze aldım. Çünkü çekilmeseydim bugünkü manzaranın tek so­rumlusu ilan edilecektim. Şimdi herkes 'Muharrem İnce haklıymış' diyor. Evet ama 'Ba'de harabil Basra' (Basra harap olduktan sonra)."