Geçtiğimiz Pazar CHP'nin YSK'ya sunduğu aday listesinde adı geçen eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin tartışması gün geçtikçe alevlenmeye devam ediyor.

CHP içerisinden ve pek çok siyasi isimden gelen tepkiler üzerine yapılan açıklamada Ergin'in DEVA Partisi adayı olduğu belirtildi.

Dün akşam tv100'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk olan İnce, Balyoz ve Ergenekon süreçlerinde Adalet Bakanlığı görevini yürüten Sadullah Ergin'e Çankaya'dan verilen kontejan üzerinden eleştiride bulundu.

Sadullah Ergin'n adaylığının Cumhuriyetin kalbine hançer olduğunu söyleyen Muharrem İnce, eski bakanI CHP'nin nasıl milletvekili adayı olarak gösterebildiğini sordu:

İbrahim Tatlıses ‘Yok öyle beleşten bir hayat’ dedi, miras kararını açıkladı İbrahim Tatlıses ‘Yok öyle beleşten bir hayat’ dedi, miras kararını açıkladı

 "Sadullah Ergin Çankaya’dan aday, Cumhuriyetin kalbine hançer, Atatürk’ün Çankaya’sına hançer. Sadullah Ergin kim? Sadullah Ergin, yargı FETÖ’ye teslim edilirken Adalet Bakanı, Silivri'de komutanlara kumpas kurulurken, Balyoz, Ergenekon davasında yargıyı FETÖ’ye teslim eden bakan. Utanma da kalmamış artık. Şimdi milletvekili yapıyorlar Sadullah Ergin'i... Seçilirse geçmişe dönük hesap sorulurken Ergin'den sorulacak mı?"