İnce,  Edirne’nin Keşan ilçesinde sivil toplum kuruluşlarıyla esnafı ziyaret etti. Ardından gerçekeştirdiği basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin ilgili açıklamaları:

“Dün çıkmış Temel Karamollaoğlu, 6lı masanın bir üyesi Biz bir eşgüdüm kurulu kuracağız, cumhurbaşkanı o eşgüdüm kurulundan talimat alacak diyor. Yani 6 genel başkan bir araya gelecek, bir cumhurbaşkanı seçecekler, cumhurbaşkanı nasıl seçiliyor, 50 artı 1le, 50 artı 1 alan cumhurbaşkanı yüzde 1-2 oy alacak Temel Karamollaoğlu’ndan talimat alacak.

Böyle bir saçmalık olur mu? Cumhurbaşkanı sizin emir eriniz mi, yaveriniz mi sizin? Siz kendinize yaver mi seçiyorsunuz? Böyle bir cumhurbaşkanı olmaz. Partili cumhurbaşkanına karşısınız da parti genel başkanından talimat alan cumhurbaşkanına karşı değil misiniz? Resmen Tayyip Erdoğan’a çalışıyorlar. Bu 6’lı masa Tayyip Erdoğan hayranıdır.

Yaptıkları bütün işler Tayyip Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürmekten ibarettir. Karşıymış gibi görünüyorlar, bunlara çocuk inanmaz. 6lı masa bir araya gelecek, talimat verecekler cumhurbaşkanına o seçim kazanacak, Türkiye’yi yönetecekler. Hey gülüm hey. Böyle ülke mi yönetilir? Bu şu demektir, bizi ciddiye almayın, bizi seçmeyin, Tayyip Erdoğan’la devam edin.”