Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin planlanan görüşmesi sona erdi. Görüşme sonrası iki aday ortak basın açıklamasında bulundu.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Türkiye'nin pek çok sorununu görüştük. Hangi çözümleri ürettiğimizi karşılıklı ifade ettik. Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz. Yaşadığımız sorunlara ben ne kadar duyarlıysam sayın İnce de o kadar duyarlı" dedi.

FsZNqRBWcAAYXpg

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de "Siyasette ittifaklar olmalıdır ama menfaat değil ilke ittifakı olmalıdır. Bizim ilkelerimiz nettir. Atatürk'ü tartıştırmayız. Teröre karşı mesafeliyiz. Bu duruştan asla taviz vermeyiz. İlkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırabiliriz. Bu Erdoğan gitmelidir. Bu Erdoğan yorgundur, kibirlidir. Akla, bilime, hukuka inanmamaktadır. 5 dakika dahi bu ülkeyi yönetmemelidir. Sayın Genel Başkan'a teşekkür ediyoruz" diye ekledi.

Muharrem İnce, adaylıktan çekilecek mi sorusuna “Hayır öyle bir şey demedim. Biz Köroğlu gibi döne döne vuruşmaya devam edeceğiz” dedi.

Muharrem İnce oy bölme polemiği konusunda da  "Milli Yol, Bağımsız Türkiye’ye gitmişse bize de gelecektir. Bekliyorum. Buyursun. Bana bir teklif falan yok. Kemal Bey gelirse konuşurum. Ama gazetecilerin yazdığı haberler üzerinden konuşmam. Ben müzakereye açığım" demişti.