Muğla'nın Bodrum ve Fethiye ilçelerinde orman yangını çıktı. Bodrum'daki yangının sebebi belirlenemezken, Fethiye'deki yangına yıldırım düşmesinin sebep olduğu belirtildi.

Bodrum'da Bitez Mahallesi’ne bağlı Beylikkırlar mevkiinde, Dedeman Aquapark arkasındaki ağaçlık ve otluk alanda alevler yükseldi. Öğle saatlerinde başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangın bölgesine çok sayıda ekip sev edildi. Söndürme çalışmalarının sürdüğü yangının nedeni henüz tespit edilemedi. 

HAVADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Muğla'nın Fethiye ilçesinin Karagözler Mahallesi'nde ise yıldırım isabet etmesi sonucu çıktığı belirlenen orman yangını, 40 dakika süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. 2 dekar alanın zarar gördüğü yangını söndürme çalışması; havadan 2 helikopter, karadan 10 arazöz ile 20 orman işçisi tarafından yürütüldü.

Seydikemer'e bağlı Dereköy Mahallesi, Sarıyer mevkiisinde bulunan, kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanda, öğleden sonra belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. Bölgeye helikopter sevk edilirken, alevlere havadan müdahale sürüyor.