Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan bir ilkokulda görev yapan 35 yaşındaki E.B. isimli müdür yardımcısı, okul müdürü olan A.Y. nin (53) kendisine cinsel tacizde bulunduğu yönünde şikayette bulundu. 

Müdür yardımcısı E.B.nin şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı şikayet üzerine soruşturma başlatmıştı. Başsavcılık, A.Y.nin E.B.ye "cinsel taciz" ve "sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçlarından 14 yıla hapis cezası isteminde bulundu. Başsavcılığın hazırladığı iddianemeye göre müdür A.Y.nin, müdür yardımcısı E.B. ye cinsel taciz ile ilgili mesajlar attığı ve görüntülerin bulunduğu, bunun yanı sıra koridorda E.B. nin tacize uğradığına dair kamera kayıtları da mahkemeye kanıt olarak kaydedildi.

Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri'nde İddialar İçin Müfettiş Görevlendirildi Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri'nde İddialar İçin Müfettiş Görevlendirildi

Yapılan duruşmada savıcılık mütaalasını açıkladı. Başsavcılığın hazırladığı mütaalaya göre kamu görevini kullanarak sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı ve cinsel taciz suçlarından 10 yıldan 29 yıl 3 aya kadar ceza alması talep ediliyor.

Duruşma, mevcut eksikliklerin gidirilmesi için başka bir tarihe ertelendiği duyuruldu.